שיטת המקל: 6 שיפודים שישדרגו את המנגל

מיני תפוח אדמה עם שום ושאר ירקות | צילום: שרית גופן
מיני תפוח אדמה עם שום ושאר ירקות | צילום: שרית גופן

השפית אביבית פריאל אביחי ממסעדת אוזריה ממציאה מחדש את השיפודים, עם שילובים קלים וצבעוניים שכולם ישמחו לנשנש על האש

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שיפודי כנפי עוף בסרירצ'ה ולימון

חומרים ל-4־5 מנות  |   קל  |   בשרי

15 כנפי עוף חצויות

למשרה
1 כוס רוטב סרירצ'ה
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
2 כפות סויה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כוס עלי נענע

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי המשרה ומשרים את הכנפיים במשך שעה לפחות.

2. צולים את הכנפיים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 8 דקות.

3. משפדים כל 5 יחידות כנפיים על 2 שיפודי ברזל וצולים על גריל חם תוך כדי משיחה במשרה במשך 2 דקות בכל צד.

שיפודי כנפי עוף בסרצ'יצ'ה ולימון | צילום: שרית גופן
שיפודי כנפי עוף בסרצ'יצ'ה ולימון | צילום: שרית גופן

שמן עשבי תיבול הסוד לגריל מוצלח

החומרים

חופן עלי בזיליקום
חופן עלי פטרוזיליה
חופן אורגנו קצוץ
חופן תימין קצוץ
3/4 כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
קורט מלח

אופן ההכנה

1. טוחנים את המרכיבים במעבד מזון במשך כמה שניות.

שיפודי קלמרי ממולא

חומרים ל-5־6 מנות  |  קל  |  לא כשר

20 יחידות קלמרי סגול קטן מנוקות
שמן עשבי תיבול (ראו מתכון אחד למעלה)

למלית
200 גר' גבינת פטה עזים
1 כף אורגנו קצוץ
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום כתושה

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי המלית, ממלאים את הקלמרי ומשפדים אותם על שיפודי עץ כך שהשיפוד "תופר" את פתח הקלמרי.

2. מושחים את הקלמרי בשמן עשבי התיבול וצולים על גריל חם במשך 3 דקות בכל צד.

שיפודי קלמרי ממולא | צילום: שרית גופן
שיפודי קלמרי ממולא | צילום: שרית גופן

שיפודי שרימפס ואננס

חומרים ל-4־5 מנות  |   קל  |  לא כשר

18 יחידות שרימפס קלוף ומנוקה (עם הזנב)
1 אננס חתוך לקוביות גדולות

למשרה
1/4 כוס סויה
1 כף דבש
1 כפית מיץ לימון
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום כתושה
1 כף בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי המשרה, משרים את השרימפס במשך 20 דקות ומשפדים על שיפודי עץ עם קוביות האננס.

2. צולים את השיפודים על גריל חם תוך כדי משיחה במרינדה במשך 2 דקות בכל צד.

שיפודי שרימפס ואננס | צילום: שרית גופן
שיפודי שרימפס ואננס | צילום: שרית גופן

שיפודי פטריות ממולאות בבשר טלה

חומרים ל- 4־5 מנות  |   קל  |   בשרי

18 פטריות שמפיניון גדולות ללא הרגליים
שמן עשבי תיבול (מתכון שני בכתבה)

למלית
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1 ביצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1/2 בצל קצוץ
1 שן שום כתושה
1 כף גדושה פירורי לחם

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי המלית, ממלאים את הפטריות ומשפדים אותן על שיפודי עץ.

2. מושחים את הפטריות בשמן עשבי התיבול וצולים על גריל חם במשך 4 דקות בכל צד.

שיפודי פטריות ממולאות בבשר טלה | צילום: שרית גופן
שיפודי פטריות ממולאות בבשר טלה | צילום: שרית גופן

מיני תפוחי אדמה עם שום ושאר ירקות

חומרים ל- 6־8 מנות  |    קל  |   פרווה

1 ק"ג מיני תפוחי אדמה
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
3 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
חופן עגבניות שרי
2 ראשי שום ירוק מופרדים לשיניים
שמן עשבי תיבול (מתכון שני בכתבה)

לרוטב
2 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
קורט כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח אטלנטי

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים במשך 15 דקות אחרי רתיחה, עד שהם רכים במידה. מסננים ומעבירים לקערה.

2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוזגים על תפוחי האדמה ומערבבים.

3. חורצים פתח בכל תפוח אדמה ומחדירים לתוכו 1/2 שן שום ירוק.

4. משפדים את תפוחי האדמה והירקות לסירוגין על שיפודים. מושחים את תפוחי האדמה והירקות בשמן עשבי התיבול וצולים על גריל חם במשך 3 דקות בכל צד.

מיני תפוח אדמה עם שום ושאר ירקות | צילום: שרית גופן
מיני תפוח אדמה עם שום ושאר ירקות | צילום: שרית גופן

דג עטוף בעלי גפן

חומרים ל-4־5 מנות |    קל  |   חלבי

4 יחידות פילה דג שמן (כמו דניס או בורי)
20 עלי גפן כבושים שטופים
שמן עשבי תיבול (מתכון שני בכתבה)

לתערובת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון

להגשה
1 גביע יוגורט
1 עגבנייה
שמן זית
מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה

1. חותכים כל פילה דג ל־5 רצועות בעובי אצבע. מערבבים את מרכיבי התערובת.

2. מניחים במרכז כל עלה גפן מעט מהתערובת ומעליה אצבע דג, עוטפים עם העלה, מקפלים את החלק התחתון של העלה מעל הדג, ואת השוליים מקפלים כלפי פנים מימין ומשמאל ומגלגלים.

3. משפדים כל 5 עלים על שני שיפודים, מושחים בשמן עשבי תיבול וצולים על גריל חם במשך 3 דקות בכל צד.

4. סוחטים את העגבנייה על היוגורט, מתבלים בשמן הזית והמלח ומגישים לצד עלי הגפן.

דג עטוף בעלי גפן | צילום: שרית גופן
דג עטוף בעלי גפן | צילום: שרית גופן

 

רוצים עוד?
5 הצעות לנתחי בשר על האש
המדריך המלא לחציל הישראלי

צילום שרית גופן | סטיילינג אינה גוטמן
אוזריה מטלון 44 תל אביב, 03-5330899