אסף גרניט: "למדתי להיות מעורב בחיים של ליאו ופשוט להיות אבא שלו"
אסף גרניט הצטלם למותג אופנה מגה יוקרתי מלונדון וישב איתנו לשיחה על אבהות ומשפחה, המראות הקשים מהמילואים והאהבה הגדולה שלו על אופנה. רק אל תציקו לו לגבי זוגיות
אסף גרניט (46) הוא מזמן קונצנזוס. השף שהשפיע רבות על הקולינריה הישראלית הוא מסעדן בינלאומי עם מסעדת מישלן ועוד מסעדות נחשבות ברחבי העולם, הוא איש עסקים ממולח והוא גם כוכב טלוויזיה שמוביל את "משחקי השף" ברשת 13 לצד מושיק רוט ויוסי שטרית. חוץ מזה, הוא אוהב בגדים ואופנה, וניחן בחוש סטייל מפותח, מה שמסביר היטב את הבחירה בו להיות הפרזנטור החדש של מותג האופנה הבריטי היוקרתי HACKETT LONDON, שפתח היום (שלישי) חנות שנייה בקניון רמת אביב.
>> בלי עין הרע: הג'וב האופנתי החדש והשווה של נינט טייב
גרניט הגיע מוקפד כדרכו בבגדי המותג, עם מכנסיים מחויטים בצבע בז', טי שירט לבנה ומעיל ירוק, דק וספורטיבי בגזרה צבאית. נפגשנו לשיחה קצרה על אופנה, על החיים ועל כל מה שביניהם.
אופנה
"אופנה בעיניי היא שפה וזה חלק גדול ממני. אופנה זה עולם מדהים ומעורר השראה שאני כל הזמן חוקר. למדתי למשל על כריסטיאן דיור ועל הבושם מיס דיור שהוא יצר למען אחותו שהייתה במחתרת הצרפתית, נשבתה על ידי הנאצים, שהתה במחנה ריכוז ושוחררה לבסוף כשהיא חצי בן אדם. הריח הזכיר לו את הגינה של אימא, והוא רקח אותו על בסיס הצמחים שהיו בגינה שלהם בילדותם. בקונוטוציה למה שקרה לנו בשבעה באוקטובר ולעשייה שלי, אז לבשל, לארח, לשמח אנשים ולעטוף אותם בכמה שעות של אסקפיזם – זה המיס דיור הקטן שלי. כמו שכריסטיאן דיור אמר לאחותו קתרין, זה מה שאני יודע לעשות, וזו זכות לתת לאנשים לשכוח קצת את הכאב והפחד. וכן, אני אוהב בגדים ומקבל השראה מהרחוב. אני מאוד אוהב מראה אלגנטי, ואם אני לא לבוש בבגדי ספורט אז אני בחליפה. יש לי בארון יותר מדי חליפות, אולי 15. המותג 'האקט לונדון' שהצטלמתי אליו – זה בעצם מה שאני לובש ביומיום. זה מעבר לסגנון – זה גם קו מחשבה. אני אוהב דברים שנשענים על מסורת מבחינת התפירה והעיצוב, ומעניקים לו עדכון עכשווי. זה מדבר אליי גם באוכל כי המנות שאני אוהב נשענות על מסורת, ואני נותן טוויסט עיצובי ועדכני למנה".
>> קלאס באפס מאמץ: גילינו מאיפה הג'ינס המושלם של בר רפאלי
>> אין חגיגה? אביב גפן בהודעה דרמטית לגבי החתונה שלו
מלחמה
"המצב קשוח וגם מנטלית לא קל, זה נוגע בכולנו וזה כל כך ארוך ועמוק. אני לא יכול להתנתק ממה שראיתי בתקופת המילואים שלי, ולא הצלחתי להתנתק גם כשהגעתי מהמילואים לצילומים של 'משחקי השף', כי זה הסיפור של עוד רבים כמוני. פעם הסיפורים הקשים בתוכנית היו סביב קשיים בילדות, והיום זה סביב המלחמה. אני שומע סיפורים שראיתי אותם בעיניים שלי בלחימה עצמה, וזה קשה. אומרים שאני השנה פחות קשוח בתוכנית? בסוף בן אדם הוא דמות עגולה, ויש בנו היום הרבה חמלה. הדבר היחיד שאני נאחז בו הוא שיש לנו כל כך הרבה אנשים טובים, ומייחל שהעתיד כאן יהיה טוב יותר".
הבן שלי ליאו
"בשנה הראשונה לחייו לא הייתי בבית אלא בנסיעות, אבל בזכות אימא שלו למדתי להיות מעורב ופשוט להיות אבא שלו. יש ביננו קשר חברי וככל שהוא גדל הקשר מתפתח, משתנה ומתחזק. בקיץ נסענו שנינו לשבועיים ביפן. אני מאוד נהנה מהאבהות, ליאו מצחיק אותי והוא גם פרטנר למסעדות – הוא סקרן ומוכן לנסות סוגי אוכל שונים".
משפחה
"יש לי משפחה נהדרת בזכות אימא של הבן שלי, מורן, שהיא מהווה בשבילי משפחה. יש ביננו חברות והרבה אהבה".
>> טל מורד פותח את הלב: "לפעמים החיים מפחידים אותי"
זוגיות
"אני לא 'מכוון' לשם ואני לא 'לא מכוון'. אני חי את החיים שלי, ולא יודע מה להגיד על זה, רק שאני אוהב לאהוב. המקום הזוגי יקרה כשהוא יקרה".
כסף
"אני מוציא הרבה כסף על ספורט, גם על בגדי ספורט וגם על מאמנים. הוצאות על ספורט הן במקום הראשון ואז אופנה, אוכל ויין. אני גם מאוד אוהב לקנות מתנות – במיוחד לאימא שלי. המתנה האחרונה שקניתי לה הייתה תיק של סן לורן".
רשתות חברתיות
"אני לא נמצא בכלל ברשתות ולא נחשף לזה. כשמעדכנים אותי מה כותבים עליי אני נבוך. זה נראה לי מוזר כל פעם מחדש".
חרטות
"לכולנו יש חרטות ויש דברים שבדיעבד הייתי עושה אחרת. אני אומר שאני מתחרט על השנה הראשונה בחייו של ליאו, על זה שלא הייתי שם, אבל הפסקתי לאכול את עצמי על זה".
חלומות
"הדבר היחיד שעולה לי בראש הוא שיחזירו את כל החטופים, אבל זו תשובה אוטומטית של כל ישראלי וכולם מייחלים לזה. יש עוד משהו שהוא בבחינת חלום – יש לי חברה עם שותפים – כמעט כולם שפים – חלקם בארץ וחלקם בחו"ל. למרות שהשם שלי בפרונט, אנחנו ביחד ויש בינינו חברות גדולה, אבל המרחק הפיזי וכל העיסוקים גורמים לנו פחות להיפגש. 'מחניודה' התחילה כמסעדה של חברים ואני ממש מתגעגע לאותם ימים. אני רוצה לחזור לתקופה הזאת של ההתחלה, שנצליח שוב ליהנות יחד כחברים. אני ממש מתגעגע לזה".
עסקי המסעדות וכוכב מישלן
"הקבוצה גדלה מאוד במהלך השנים, וזה אתגר גדול להיות כל הזמן בתנועה. בפריז יש לנו שלוש מסעדות. האולימפיאדה פגעה מאוד בעבודה כי זו הייתה חגיגה של ספורט והיה קשה לזוז בעיר, אבל העבודה חזרה לעצמה. יש גם פרויקטים קדימה בפריז, במדריד וגם בארץ. בתוך המלחמה ובאין שגרה צריך להבין איך מנהלים את זה. בקצה של העסקים יש גם את מישלן. קיבלנו כוכב מישלן במסעדת 'שבור' בפריז וצריך לזכות בו כל שנה מחדש. זה הרבה מאמץ, ואתה רוצה להפוך את הכוכב האחד לשני כוכבי מישלן ואז לשלושה. זה כל הזמן בסטייט אוף מיינד".
מה לא תכניס לפה?
"שום חי. כשהוא מגיע במנות ב'משחקי השף' אני שם אותו בצד. תני בשר, סטייק טוב".