שבועות של געגוע: עוגת הגבינה האהובה על החטופה רומי גונן ועוד מתכונים מרגשים

נמרה אמיתית. רומי גונן בפרינט האהוב עליה כל כך | צילום: באדיבות המשפחה
נמרה אמיתית. רומי גונן בפרינט האהוב עליה כל כך | צילום: באדיבות המשפחה

רומי גונן הייתה אמורה לחגוג את שבועות ולאכול את עוגת הגבינה והאוכמניות האהובה עליה, במקום זה היא עדיין בעזה. ספר חדש מאגד 75 מתכונים אהובים על החטופים והחטופות שלנו, כדי שכולנו נשים אותם על שולחן החג

88 שיתופים | 132 צפיות

125 החטופים והחטופות שלנו היו אמורים ואמורות לחגוג את חג השבועות הקרב ולאכול את עוגת הגבינה, או את קיש הקשקבל האהובים עליהם ועליהן, אבל המציאות האכזרית והבלתי נסבלת שלנו לא מאפשרת את זה. בית זה אוכל, אוכל זה נחמה, וכבר שמונה חודשים שחסרים לנו דברים שינחמו אותנו.

>> אחותה של רומי גונן מייחלת לשחרורה: "אני בטוחה שהיא בחיים"

לכבוד חג השבועות, מטה משפחות החטופים יצא בפרויקט עם אופטימיות זהירה ותקווה למעט נחמה: "שבועות של געגוע" – ספר מתכונים שיחבר את כולנו דרך הלב והבטן לחטופים ולחטופות שלנו. מטעם מטה החטופים נמסר: "אנחנו מקווים כי לקראת החג הקרב ובא תעזרו לנו להעלות מודעות בכך שתעודדו את הצופים, הקוראים, השותפים והעובדים שלכם להכין מתכון מתוך הספר, לשים על שולחן החג, לשתף ברשתות ולהמשיך להעלות מודעות למצבם של 125 אחינו ואחיותינו שחייבים לחגוג איתנו את החג הקרוב ופשוט לחזור כבר הביתה".

לאורך הספר ישנם 75 מתכונים על פני 180 עמודים, שכוללים את המאכלים האהובים עליהם ועליהן ביותר. מהמאפה שהם פותחים איתו את הבוקר, דרך המרק המחמם בחורף ועד הקינוח שעושה להם מתוק בלב. כסמל לאופטימיות לחזרתם של כולם, ישנו בספר גם מתכון של לואיס הר, אוהב פיצה מושבע וחטוף שחזר לאחר 129 יום בשבי, שמקדיש מתכון מיוחד ומלא בתקווה לחזרתם של כולם הביתה.

מנת החג האהובה על רומי גונן. עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות של קרין גורן ובאדיבות FOODY | צילום: דניאל לילה
מנת החג האהובה על רומי גונן. עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות של קרין גורן ובאדיבות FOODY | צילום: דניאל לילה

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם אוכמניות של קרין גורן ובאדיבות FOODY / המתכון האהוב על רומי גונן

כולם אומרים שרומי היא הילדה הכי מתוקה בעולם. יש לה המון חברות ואנשים שסובבים אותה כל הזמן, היא רקדנית מחוננת, כוראוגרפית, ושיאנית הסולואים במופעי סוף שנה. בצופים מדריכה את קבוצת צמי"ד – הקבוצה של הילדים עם הצרכים המיוחדים, היא תמיד אומרת שהיא מבינה אותם כל כך טוב.

המתכון חלבי

90 דקות + 2 שעות לקירור | 10 מנות

החומרים

לתחתית
150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
למלית הגבינה
750 גרם מגוררת לבנה 5% או 9% שומן
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
6 ביצים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
לקישוט
1 סלסילה אוכמניות טריות

הוראות הכנה

מכינים את התחתית
1. מערבבים פירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת וקליפת לימון ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית (או תבניות אישיות) מרופדות בנייר אפייה.
2. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
מכינים את מלית הגבינה ואופים
3. מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
4. טורפים יחד (לא מקציפים!) גבינה, סוכר וביצים.
5. מחממים במיקרוגל (או מעל סיר אדים) שמנת מתוקה ושוקולד לבן, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
6. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הגבינה מערבבים היטב.
7. יוצקים את המלית על התחתית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכב (היא לא אמורה להזהיב). מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
8. מפזרים על העוגה אוכמניות טריות ומגישים.

הספר נעשה בשיתוף ובאהבה עם דפוס בארי וחברת פודי וזמין גם בעותק דיגיטלי.

"שבועות של געגוע". ספר מתכונים לשבועות – מטה משפחות החטופים
"שבועות של געגוע". ספר מתכונים לשבועות – מטה משפחות החטופים
ספר מתכונים לשבועות – מטה משפחות החטופים
ספר מתכונים לשבועות – מטה משפחות החטופים
  • הספר זמין באתר מטה משפחות החטופים וכן בכיכר החטופים בתל אביב ובדוכנים ברחבי הארץ https://nimble.li/p9l734pd. בנוסף, ניתן להשיג ברשתות סטימצקי, FOX Home ולחמים. כל ההכנסות מהספר הן תרומה למטה משפחות החטופים ומוכרות למס לפי סעיף 46.