ריגטוני עם אנשובי

פסטה מיוחדת ברוטב מיוחד עוד יותר

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לארבע מנות:

  • 50 גר' חמאה
  • 15 פילטים של אנשובי קצוצים או חתוכים לקטעים
  • 4 שיני שום שלמות קלופות
  • 10 צלפים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט סוכר
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי בזיליקום טריים, קצוצים דק
  • 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

לפסטה:

  • 6 ליטרים מים
  • 1 כף מלח
  • 500 גר' ריגטוני טרי

לקישוט:

  • פילטים של אנשובי
  • מעט פתיתי חמאה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את האנשובי, השום והצלפים.
  2. מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, היין והעגבניות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כמה דקות עד לצמצום קל של הנוזלים.

הפסטה:

  1. מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
  2. מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
  3. מעבירים את הריגטוני למחבת עם הרוטב ומקפיצים במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים ומבשלים כדקה.

ההגשה:

  • מעבירים לכלי הגשה מעטרים בפילטים של אנשובי ומעט פתיתי חמאה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

27.12.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לארבע מנות:

  • 50 גר' חמאה
  • 15 פילטים של אנשובי קצוצים או חתוכים לקטעים
  • 4 שיני שום שלמות קלופות
  • 10 צלפים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • קורט סוכר
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי בזיליקום טריים, קצוצים דק
  • 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק

לפסטה:

  • 6 ליטרים מים
  • 1 כף מלח
  • 500 גר' ריגטוני טרי

לקישוט:

  • פילטים של אנשובי
  • מעט פתיתי חמאה

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את האנשובי, השום והצלפים.
  2. מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, היין והעגבניות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כמה דקות עד לצמצום קל של הנוזלים.

הפסטה:

  1. מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
  2. מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
  3. מעבירים את הריגטוני למחבת עם הרוטב ומקפיצים במשך כמה דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים ומבשלים כדקה.

ההגשה:

  • מעבירים לכלי הגשה מעטרים בפילטים של אנשובי ומעט פתיתי חמאה.