קרם לימון עם תותים בקרמל וקרמבל שקדים

קינוח שמיועד למי שרוצה להכין הכל מראש ולהרכיב קינוח מרשים ברגע האחרון. חמיצות קרם הלימון משתלבת עם מתיקות התותים, וקרמבל השקדים מוסיף קרנצ'יות מתפצפצת וטעימה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי

החומרים ל-6-5 כוסות אישיות:

לקרם הלימון:

  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס (140 גר') סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לתותים המזוגגים:

  • 1/2 סלסילה (250 גר') תותים
  • 1/4 כוס (50 גר') סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מחית וניל איכותית
  • 2 כפות ליקר אמרטו

לקרמבל השקדים:

  • 4 כפות (20 גר') שקדים טחונים
  • 1 כף (10 גר') קורנפלור
  • 40 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות (75 גר') סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

קרם הלימון:

1. מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 4-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

2. מרתיחים בסיר את מיץ הלימון וקליפת הלימון.

3. עם הרתיחה מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (להשוואת טמפרטורות).

4. מעבירים את תערובת הביצים עם המיץ אל הסיר (שבו שארית המיץ) ומחזירים לאש.

5. מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה נמרצת 4-3 דקות עד שהקרם מסמיך.

6. מסירים את הקרם מהאש ומצננים 10-5 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהקרם חלק ומבריק.

7. מסננים את הקרם וממלאים כוסות קינוח עד חציין.

התותים המזוגגים:

1. שוטפים היטב את התותים, מסירים את העוקץ וחותכים לרבעים.

2. מבשלים את הסוכר במחבת בינונית עד יצירת קרמל. מוסיפים את התותים, מיץ הלימון, מחית הווניל וליקר האמרטו.

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-4 דקות עד שהתותים מתרככים מעט ומזוגגים בתערובת הקרמל. מצננים היטב.

קרמבל השקדים:

1. מניחים במעבד מזון עם להב פלדה את השקדים הטחונים, הקורנפלור, החמאה והסוכר החום ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 8-6 דקות. הפירורים יתחברו זה לזה, אבל לאחר קירורם אפשר יהיה לפורר אותם.

ההגשה:

מניחים מעל כל כוס עם קרם כמה תותים מזוגגים (ללא הנוזלים). מפזרים מעל מעט קרמבל שקדים ומגישים מיד.

מצרכים:

6-5 כוסות אישיות:

לקרם הלימון:

  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס (140 גר') סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

לתותים המזוגגים:

  • 1/2 סלסילה (250 גר') תותים
  • 1/4 כוס (50 גר') סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 כפית מחית וניל איכותית
  • 2 כפות ליקר אמרטו

לקרמבל השקדים:

  • 4 כפות (20 גר') שקדים טחונים
  • 1 כף (10 גר') קורנפלור
  • 40 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 כפות (75 גר') סוכר חום דמררה

אופן ההכנה:

קרם הלימון:

1. מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה 4-3 דקות עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה.

2. מרתיחים בסיר את מיץ הלימון וקליפת הלימון.

3. עם הרתיחה מוסיפים מחצית מכמות המיץ אל תערובת הביצים-סוכר תוך כדי הקצפה מהירה (להשוואת טמפרטורות).

4. מעבירים את תערובת הביצים עם המיץ אל הסיר (שבו שארית המיץ) ומחזירים לאש.

5. מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה נמרצת 4-3 דקות עד שהקרם מסמיך.

6. מסירים את הקרם מהאש ומצננים 10-5 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהקרם חלק ומבריק.

7. מסננים את הקרם וממלאים כוסות קינוח עד חציין.

התותים המזוגגים:

1. שוטפים היטב את התותים, מסירים את העוקץ וחותכים לרבעים.

2. מבשלים את הסוכר במחבת בינונית עד יצירת קרמל. מוסיפים את התותים, מיץ הלימון, מחית הווניל וליקר האמרטו.

3. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5-4 דקות עד שהתותים מתרככים מעט ומזוגגים בתערובת הקרמל. מצננים היטב.

קרמבל השקדים:

1. מניחים במעבד מזון עם להב פלדה את השקדים הטחונים, הקורנפלור, החמאה והסוכר החום ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

2. מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות 8-6 דקות. הפירורים יתחברו זה לזה, אבל לאחר קירורם אפשר יהיה לפורר אותם.

ההגשה:

מניחים מעל כל כוס עם קרם כמה תותים מזוגגים (ללא הנוזלים). מפזרים מעל מעט קרמבל שקדים ומגישים מיד.