קרב סכינים, גרסת הילדים

רוצים לצאת למסעדה עם המשפחה? לפניכם מסעדות ידידותיות לילדים

88 שיתופים | 132 צפיות

הכתבות הכי מעניינות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter

בילוי במסעדות נחשב פעם לסוג של מותרות שלילדים אין בו חלק. בשנים האחרונות יותר ויותר הורים לוקחים את ילדיהם למסעדות ולבתי קפה כדבר שבשגרה. בעלי מסעדות רבים נערכים ללקוחות הצעירים: כמעט בכל מסעדה אפשר למצוא מושבים לתינוקות ותפריט ילדים עם מנות מוקטנות על טהרת השניצל/ צ'יפס/ ספגטי. אבל יש מסעדות שלוקחות את הלקוחות הצעירים כפרויקט ומוכנות להשקיע, כדי להפוך את הארוחה במסעדה לחוויה נעימה גם להורים וגם לילדים.

יש ליצן

המסעדה הראשונה בארץ שבחרה לפנות לקהל הצעיר היא הברוהאוס ברחוב רוטשילד בתל אביב. כבר 11 שנים מציעה המסעדה בשבתות הפעלות יזומות לילדים. גיורא בן ארי, הבעלים, מספר: "כשפתחנו את המסעדה היינו בעצמנו הורים לילדים קטנים. אחד הדברים שהפריע לנו הוא שכשיוצאים עם הילדים לאכול, ההורים כל הזמן עסוקים עם הילדים שדורשים תשומת לב מתמדת. במצב כזה אין להם סיכוי לאכול כמו שצריך או לנהל שיחה איכותית. אז החלטנו להגשים חלום והבאנו ליצן שמפעיל את הילדים. זה עובד נהדר והשבתות אצלנו הפכו למוסד ידוע ללקוחות מכל הארץ".

הליצן אוסף את הילדים מהשולחנות ועורך עבורם פעילויות המתאימות לגילאי שנתיים עד שש. הילדים הגדולים יותר מוזמנים להצטרף לסיור במבשלת הבירה שבתוך המסעדה, שם הם לומדים על תהליכי ייצור הבירה. הפעילות כולה נמשכת כשעה וחצי. בנוסף, למסעדה יש חצר גדולה עם מתקנים ומשחקי וידאו שונים, והילדים מוזמנים לצאת ולשחק. ההורים זוכים בזמן נטו של שיחה איכותית וקולחת לצד שולחן עמוס באוכל טוב.

ואם אנחנו קופצים באמצע השבוע?
"יש לנו דפי ציור ותשבצים שכל ילד יכול לבקש ולקבל בכל עת. וכמובן שתפריט הילדים מוצע גם באמצע השבוע".



החיבור בין מותג המבוסס על שוקולד לבין ילדים הוא טבעי [אילוסטרציה: photos to go]

החיבור בין מותג המבוסס על שוקולד לבין ילדים הוא טבעי [אילוסטרציה: photos to go]

סיפור, ציורים ושעשועים

ישנן גם רשתות של מסעדות, כמו רשת ההמבורגרים מוזס ורשת בתי הקפה מקס ברנר, שהחליטו מראש לפנות לקהל של משפחות עם ילדים. ילד המגיע למוזס מוזמן בזמן ההמתנה לאוכל לצבוע את הפלייסמנט המוגש לו, ובתום הארוחה הוא מקבל את הפלייסמנט שיצר מנויילן ומוכן לשימוש רב-פעמי בבית. תפריט הילדים במוזס משולב בתשבצים, מבוך, חידות וציורים שצריך להשלים. כך הילדים יכולים למצוא לעצמם עיסוק בעוד המבוגרים מצליחים לאכול ברוגע בלי לשמוע ברקע את ה"משעמם לי" המוכר.

גם ברשת מקס ברנר תפריט הילדים מיועד להעסיק את הלקוחות הצעירים במהלך הארוחה. בתפריט ישנו סיפור שכתב הבעלים הרשת, עודד ברנר, על מלך השוקולד. בנוסף מקבלים הילדים חוברת צביעה עם קומיקס שאיירה המאיירת בתיה קולטון.

החיבור בין מותג המבוסס על שוקולד לבין ילדים הוא טבעי וברור. העיצוב של בתי הקפה כולל צינורות ענק שקופים בהם נוזל שוקולד, לצד מפלי שוקולד ומכונות שונות. סיור ברחבי בית הקפה הוא פתרון מוצלח להפגת השעמום של הילדים הרוצים לעשות הפסקה מהצביעה או מהאכילה. וכצפוי, המנות במקום, בעיקר הקינוחים, מלאי דמיון והומור ושובים את לב הילדים. הקונספסט של הרשת כולו מצפה מהלקוח להתחבר לילד שבו, לכן לילדים עצמם קל להרגיש בנוח במקום. וכשלילדים נוח, להורים נוח יותר.

לשלם, להזמין וללכת

לצד המסעדות המשקיעניות, יש מסעדות שהן ידידותיות לילדים מעצם המיקום שלהן, המהווה אטרקציה בפני עצמו. כאלה הם מקומות הממוקמים על חוף הים או בנמל. מסעדות הממוקמות ביישובים כפריים מתהדרות בדשא, המהווה מטבעו מוקד משיכה לילדים. בזמן שההורים סועדים את לבם, יכולים הילדים להסתובב חופשי ולהישאר בטווח הראייה של הוריהם.

מתייעצים עם המומחים

פתרון נפוץ אחר לאמהות שרוצות לשתות כוס קפה איכותי אחרי טיול עם הפעוט הוא להיכנס לאחד מרשתות הקפה הפופולריות כדוגמת ארומה, ארקפה, קופי בין ושות'. "היתרון הגדול של הרשתות הוא שאני מזמינה, משלמת ויכולה ללכת ברגע שליהלי נגמרת הסבלנות", מסבירה שרון, אמא ליהלי בן השנתיים. "במקומות האלה גם התפריט בסיסי ומוכר, תמיד אני יכולה לקחת ליהלי קרואסון או כריך, ואני גם מרגישה נוח במקרה הצורך לשלוף מהתיק פירות שהבאתי מהבית בשבילו. יש משהו בגישה הבלתי רשמית של הרשתות הללו שמאפשר לי להיות נינוחה, גם אם יהלי מרעיש או מלכלך את הסביבה".

אז למה בכלל לשבת איתו בבתי קפה אם זה כרוך באי-נוחות?
"קודם כל זה כיף בשבילי לשתות קפה טוב בחוץ ולראות אנשים, וגם יהלי נהנה מזה. אני כבר לא אלך איתו למקום שאני לא בטוחה שהוא ייהנה בו".

"בילוי במסעדה או בבית קפה הוא חלק מאורח החיים שלי", מוסיפה ליעד, אמא של דרור בן השנה וחצי. "לכן נראה לי טבעי שזה יהיה גם חלק מאורח החיים של ילדיי. ברור שיש מקומות שלא אלך אליהם עם ילדים, וגם ברור שאנחנו לא אוכלים כל יום בחוץ, אבל פעם בכמה זמן זו חוויה חיובית ונעימה".



בילוי במסעדה או בבית קפה הוא חלק מאורח החיים שלי [אילוסטרציה: photos to go]

בילוי במסעדה או בבית קפה הוא חלק מאורח החיים שלי [אילוסטרציה: photos to go]

עוד כמה מסעדות ובתי קפה שנעים להיות בהן עם הילדים

  • אוקטגון ברמת דוד (ליד נהלל) – מדשאות גדולות שהילדים יכולים לרוץ בהן חופשי, ואוכל טוב.
  • בנחלה בנהריה – מדשאה גדולה ומתקני משחקים מפוזרים עליה ויחס מיוחד לקטנים.
  • זינגר'ס במושב בורגתה – מדשאות רחבות ופסלים של תומרקין.
  • חנדל'ה במושב גבעת חן (סמוך לרעננה) – בחצר ישנה פינת חי קטנה ונדנדות.
  • מול השדה בהוד השרון – המסעדה ממוקמת מול שדה פעיל שאפשר לראות בו טקרקטורים או קטיף, בנוסף יש בחצר גן שעשועים קטן.
  • אסף ארטיזנל ברמת השרון – רחבה שאפשר להשתולל בה מוקפת עצי פרי. טעון שיפור: אין תפריט לילדים.
  • שילב, דיאדה, שלוותה בנמל תל אביב – בשילב יש גן שעשועים רחב, בדיאדה ג'ימבורי קטן, בשלוותה חול ים, ולכולם יש את הרחבה של הנמל.
  • ביתא קפה ברמת אביב – תפריט ידידותי לילדים, הפעלות בשבת, רחבה מוצלת שאפשר להשתולל בה וגן שעשועים סמוך.
  • נועה ביסטרו בר ביפו – מדי שבת מתקיימת במקום שעת סיפור לילדים ואוכל מבית היוצר של השף ניר צוק.
  • גורדו בחוף גורדון בתל אביב – חוף ים ואוכל טוב. מי צריך יותר?

הכתבה המלאה מתפרסמת במגזין להיות משפחה, יולי 2009

הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם

 

מתוך: מגזין להיות משפחה

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה