קציצות כוסמת

גרסת האשפים- ללא ביצים. קסם של כוסמת

88 שיתופים | 132 צפיות

קציצות כוסמת

החומרים לארבע מנות:

  • 1 כוס כוסמת
  • 2 כוסות מים
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
  • רוטב סויה לפי הטעם
  • 1/4 כוס זרעוני חמנייה קלויים
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר בינוני את הכוסמת במים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים עד שהתערובת לא חמה מדי לעיבוד.
  2. בידיים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים בידיים עד לקבלת עיסה.
  3. יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ושטוחות, טובלים במעט קמח מלא ומטגנים משני הצדדים במעט שמן.
  • מגישים עם רוטב טחינה או רוטב בוטנים (חמאת בוטנים מדוללת במים רותחים עם טבסקו ו/או קורט סוכר).

גרסת האשפית פיליס גלזר

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

25.09.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

חומרים לארבע מנות:

  • 1 כוס כוסמת
  • 2 כוסות מים
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים דק
  • רוטב סויה לפי הטעם
  • 1/4 כוס זרעוני חמנייה קלויים
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר בינוני את הכוסמת במים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמים נספגים. מצננים עד שהתערובת לא חמה מדי לעיבוד.
  2. בידיים, מוסיפים את יתר החומרים ולשים בידיים עד לקבלת עיסה.
  3. יוצרים מהעיסה קציצות קטנות ושטוחות, טובלים במעט קמח מלא ומטגנים משני הצדדים במעט שמן.
  • מגישים עם רוטב טחינה או רוטב בוטנים (חמאת בוטנים מדוללת במים רותחים עם טבסקו ו/או קורט סוכר).