קציצות דגים ברוטב חריימה

רוטב החריימה המסורתי הופך את קציצות הדגים למנה מושקעת וטעימה. הסוד טמון בתבלינים הטריים. הכינו חלה לנגב את הרוטב
רוטב החריימה משתדך כאן לקציצות. הסוד שלו טמון בתבלינים טריים שעושים את העבודה. אם תרצו להגביר את החריפות החליפו את הפפריקה המתוקה בפפריקה חריפה.
זמן הכנה: שעה | דרגת קושי: קל | כשרות: כשר פרווה
החומרים ל-16 קציצות:
- 500 גרם פילה דג טרי (בורי או דניס), קצוץ
- 1 בצל קטן, מגורר וסחוט
- 1 כוס כוסברה, קצוצה
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 כפית כורכום
- ½1 כפיות כמון
- 1 כפית גרגירי כוסברה, טחונים
- מלח, פלפל שחור
- 1 ביצה, טרופה
- 5-4 כפות פירורי לחם (או פנקו)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה עד קבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת כדורים ומשטיחים אותם מעט. מעבירים למקרר למשך חצי שעה להתגבשות.
ממשיכים בבישול או בטיגון הקציצות לפי המתכונים הבאים.
החומרים ל-4 מנות קציצות דגים ברוטב חריימה:
- 16 קציצות לפי המתכון הבסיסי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימל טחון
- מלח
- 8-7 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 2 קופסאות קטנות (100 גרם) רסק עגבניות
- ½1 כוסות מים
- מיץ סחוט מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הפפריקה המתוקה והפפריקה החריפה, הכמון, הקימל, המלח ושיני השום הכתושות. מוסיפים את השמן ומערבבים עד קבלת משחת תבלינים אחידה.
2. מחממים סיר רחב על האש ומוסיפים אליו את משחת התבלינים. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים עד איחוד מרכיבי הרוטב.
3. מוסיפים לסיר את המים (אפשר להוסיף עוד מים ולקבוע את דרגת הסמיכות הרצויה) ומבשלים במשך כמה דקות עד שהרוטב מבעבע. מסדרים את הקציצות בשכבה אחידה בסיר ומכסים את הקציצות ברוטב בעזרת כף.
4. כשהרוטב מבעבע מנמיכים את האש, סוחטים את מיץ הלימון ומפזרים מעל הקציצות והרוטב שבסיר. מכסים ומבשלים עד שהקציצות מוכנות.
5. מגישים חם לצד חלה וחצאי לימונים.