כדורים נגד דיכאון: קציצות ברוטב אפונה עם טעם של בית

קציצות ברוטב אפונה של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע
קציצות ברוטב אפונה של מיכל מוזס | צילום: דן לב, סטיילינג: אוריה גבע

קציצות תמיד עושות לנו תחושה של בית, ולמיכל מוזס יש מתכון לקציצות פלא ברוטב אפונה שעושות טוב בבטן וגם לנשמה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 60 דקות | קל | כשר | בשר

החומרים

500 גרם בשר בקר טחון
2 יחידות ביצים
1 יחידה בצל קצוץ
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס פירורי לחם
1 כפית מלח ופלפל שחור
1 יחידה שמן לטיגון
לרוטב
2-3 כפות שמן זית
3 יחידות בצל קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ דק
1 קורט סוכר
3 יחידות שן שום כתוש
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית מלח ופלפל שחור
1/4 כפית כורכום טחון
1/4 כפית כמון טחון
400 גרם אפונת גינה עדינה מהקפאה
להגשה
3 טיפות מיץ לימון סחוט טרי
1 חופן כוסברה טרייה קצוצה גס או פטרוזיליה

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ.

2. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד השחמה. מניחים על נייר סופג.

מכינים את הרוטב:
3. מחממים סיר עם שמן. מוסיפים בצל, סלרי, סוכר ושום ומטגנים עד הזהבה.

4. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה. מוסיפים תבלינים ו-2 כוסות מים ומערבבים.

מבשלים את הקציצות ברוטב ומגישים:
5. מוסיפים את הקציצות ואפונה לרוטב ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות.

6. סוחטים מעל מיץ לימון טרי, מפזרים כוסברה או פטרוזיליה ומגישים על אורז מאודה.

למתכונים נוספים עם אפונה היכנסי לאתר "השולחן"