מתכונים קלים לליל הסדר: קונפי כרישה, שומר ושום ירוק

השף ארז קומרובסקי מפנק במתכון לתבשיל בייבי כרישה, בייבי שומר וראשי שום ירוק קטנים שיפתח לכן את התיאבון בשולחן החג. צמחוני, פשוט להכנה וטעים ברמות
שווה להתאמץ ולהשיג את גרסאות הבייבי של הירקות (בשוקי איכרים או לקנות ברשת ממגדלים פרטיים) כדי להכין את התבשיל הנפלא הזה.
החומרים ל8־6 מנות | קל | צמחוני
עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
לחמניות כשרות לפסח
תבשיל ארטישוק וזעפרן של השף ארז קומרובסקי
סלט שום ירוק ועלי זעתר
החומרים
10־8 בייבי כרישה
5־4 ראשי שומר קטנטנים
6־5 ראשי שום ירוק צעירים
1 כוס יין לבן יבש
מלח ים גס לפי הטעם
1 פלפל ירוק חריף, חצוי לאורכו ונקי מגרעינים
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½ כוס שמן זית עדין (קורנייקי או לצ'ינו)
גבינת פרמז'ן להגשה
אופן ההכנה
1. מנקים את כל הירקות ואת הפלפל החריף ושוטפים אותם במים זורמים.
2. מניחים את הירקות (כולל הפלפל החריף) בסיר שטוח או במחבת עמוקה.
3. מוסיפים את שמן הזית ואת החמאה, מתבלים במלח ומציפים ביין לבן.
4. מבשלים על להבה גבוהה עד ביעבוע עדין ומנמיכים את האש.
5. ממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כ־45 דקות עד שהירקות רכים אבל עדיין מוצקים.
6. מגישים עם גילופים של גבינת פרמז'ן.
