נשנוש מתוק, בריא וקל להכנה: קוביות קקאו, תמרים ואגוזים

קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי קוקוס של רינת צדוק | צילום: שני בריל
קוביות קקאו, תמרים ואגוזים בציפוי קוקוס של רינת צדוק | צילום: שני בריל

מחפשות משהו בריא אך כיפי לנשנש? הנה מתכון לקוביות תמר קרמיות ושוקולדיות שמספקות את התשוקה למתוק, מינוס רגשות האשם

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית 20×20 | שעה ורבע | קל | כשר | טבעוני

כל כמה ימים אני מוציאה חלק מהן למקרר, כך שתמיד יש פתרון מתוק ולא מזיק בהישג יד.

החומרים

לתערובת
300 גרם תמרים מזן ברהי או מג׳הול מגולענים
3 כפות אבקת קקאו טבעי אורגני (להשיג בחנויות טבע)
3 כפות חמאת אגוזי לוז או טחינה
קורט מלח
50 גרם שקדים
50 גרם אגוזי מלך
לציפוי
50 גרם פטל מיובש בהקפאה (להשיג במעדניות ובחנויות אפייה מתמחות) טחון לאבקה
50 גרם אבקת קקאו טבעי אורגני (להשיג בחנויות טבע)
50 גרם קוקוס מיובש טחון או שומשום

אופן ההכנה

1. טוחנים את כל מרכיבי תערובת במעבד מזון.

2. מטפטפים מעט מים על התבנית ומניחים בתוכה ניילון נצמד (המים יעזרו לניילון להיצמד). משטחים את התערובת בתבנית, מניחים מעליה ניילון נצמד ומהדקים בעדינות בעזרת האצבעות. עוברים מעליה עם מערוך קטן ליישור (אפשר גם ללחוץ עם תבנית מרובעת קטנה יותר).

3. מעבירים למקרר לשעה, מוציאים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מגלגלים באבקת פטל, אבקת קקאו, קוקוס או שומשום ושומרים בקופסה במקרר 3 שבועות או במקפיא כחודשיים.

למתכונים נוספים עם תמרים היכנסי לאתר "השולחן"