קדירת עוף מנחמת לריפוי הלב והנשמה

עוף בפטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל
עוף בפטריות של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל

הקדירה הזאת היא הדרך הטובה ביותר להכין סיר עוף מפנק שנשמר עסיסי גם בחימום חוזר, אומרת אורלי פלאי ברונשטיין. הנה המתכון שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

8 מנות | שעה וחצי | קל | כשר | עוף

אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים, או כמוני במיקס של כל מיני, ואם רוצים לתגבר את טעם הפטריות – אפשר להוסיף גם פורצ'יני מיובשות.

החומרים

4 כרעיים מחולקות (או עוף מחולק + 2 כרעיים)
2/3 כוס קמח
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות (או 1/2 כרישה פרוסה, אם לא אוהבים שום)
3 סלסילות פטריות מסוגים שונים (שמפיניון, פורטובלו, יער) חצויות
1 כוס מרטיני לבן יבש או יין לבן
5 ענפי תימין או 1 כפית גדושה תימין יבש
2 ענפי אורגנו 1 כפית גדושה אורגנו יבש
1 ענף רוזמרין או 1 כפית גדושה רוזמרין יבש
2 כוסות מרק עוף או מים
להגשה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
אורז או פירה

אופן ההכנה

1. מצפים נתחי עוף בתערובת קמח, מלח ופלפל ומנערים את העודפים.

2. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הנתחים כ־20 דקות להזהבה משני הצדדים. מוציאים את הנתחים לצלחת.

3. מוסיפים לסיר שום, פטריות, מלח ופלפל ומזהיבים תוך כדי ערבוב 8־10 דקות. מוסיפים מרטיני או יין ומגרדים את תחתית הסיר. מחזירים את נתחי העוף, מוסיפים עשבי תיבול ומרק או מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך והרוטב סמיך (לחלופין אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות ללא כיסוי כשעה). מדי פעם מוודאים שלא חסרים נוזלים.

4. מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז או פירה.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן