קאפקייקס להמונים

הקונדיטורית וילה גורן רוכבת על טרנד הקאפקייקס ששטף את ארצנו ומוציאה ספר של גרסאות שונות למאפה. הנה מה שחושבת עליו אלה ויסברג, ויש גם מתכון לקאפקייקס סופלה שוקולד
קונספט בשנה האחרונה נפתחו בארץ כמה חנויות המוקדשות כולן לקאפקייקס, אותם מאפים כה אמריקאיים המורכבים מבסיס עוגה פשוט ומעליו קרם חמאה עתיר סוכר וצבעי מאכל, שאותם מבלבלים לעתים עם המאפינס המוכרים יותר. לא בטוח שהקאפקייקס אכן יהפכו לאזרחי קבע בארץ מעבר לטרנד החולף, שכן נראה שהישראלים למדו להעריך טעמים מתוחכמים ובוגרים יותר. ויולה גורן, אחת הקונדיטוריות שפתחו מקום שכולו קאפקייקס, רוכבת על הגל ומוציאה ספר של גרסאות שונות למאפה. לצד רשימת הציוד והחומרים הבסיסיים ומתכונים קלאסיים לקרמים ולציפויים, משתדלת גורן להביא גם אופני הגשה מקוריים יותר כמו מתכונים מלוחים לקאפקייקס. חלק מהמתכונים הם ואריאציות של קינוחים מוכרים שהותאמו לקאפקייקס.
|
|||||
דרגת קושי בינונית-קשה.רוב המתכונים דורשים הכנת קרמים ומילויים ושימוש במזלפים ליצירת קישוטים, ומתאימים לאופים מנוסים יותר.
טוב מראה עיניים הספר שובה את העין כבר מתצלום השער – קאפקייקס מקושטים כקני ציפורים (רק חבל שהמתכון לא מופיע בספר עצמו). כיאה לקאפקייקס, שהעיקר בהם הוא הציפוי, בספר יש שלל צילומים מגרים של קאפקייקס נוטפי קרם, אם כי אין תמונה לצד כל מתכון. העיצוב הוא צבעוני ונעים לעין, ובכל מתכון יש חלוקה ברורה לחומרים ולהכנה.
מתכונים לדוגמה קרם פטיסייר, ציפוי רויאל אייסינג, קאפקייקס קרם לימון ומרנג, קאפקייקס אספרסו וקצפת, קאפקייקס היער השחור, קאפקייקס סופלה שוקולד, קאפקייקס אוזני המן, קאפקייקס ליום האהבה, קאפקייקס כרשה, פטריות ותימין, קאפקייקס לחם תירס.
אינדקס בתחילת הספר יש תוכן שבו רשומים שמות הפרקים העיקריים. התוכן אינו נוח לעבודה מפני שחסר בו פירוט של המתכונים עצמם, המופיעים רק בתחילת כל פרק. מפצה על כך האינדקס האלפביתי שבסוף הספר, המסודר גם לפי מתכונים וגם לפי החומרים.
בשורה התחתונה המתכונים מתאימים לחובבי אפייה בעלי ניסיון, שאינם מפחדים מקרמים גדושי שמנת וחמאה ושיש להם סבלנות ויצירתיות לקשט קאפקייקס אחד-אחד. הספר הצבעוני והמושך יכול גם לקשט בכיף את שולחנות הסלון של אלו שאוהבים לאכול עם העיניים.
מתכון מהספר: קאפקייקס סופלה שוקולד
כשר, חלבי
יש מעט קינוחים מספקים יותר מסופלה שוקולד – חוץ מקאפקייקס סופלה שוקולד אולי.
החומרים ל-16 קאפקייקס גדולים או ל-48 קאפקייקס קטנים:
- 2/3 כוס שמנת מתוקה
- 180 גר'שוקולד מריר
- 4 ביצים מופרדות + 2 חלמונים
- 3 כפות רום
- 1/3 כוס סוכר
לזיגוג השוקולד:
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 300 שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות קאפקייקס במנז'טים מנייר.
2. בסיר בינוני מביאים את השמנת לרתיחה על אש גבוהה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שהתערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת בהדרגה את 6 החלמונים והרום ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
4. מקציפים במערבל את החלבונים והסוכר עד שהקצף אוורירי ויציב. מקפלים את הקצף בהדרגה אל תערובת השוקולד.
5. מעבירים את הבלילה לתבניות הקאפקייקס וממלאים כל שקע עד 3/4 מגובהו.
אופים כ-10 דקות. החלק החיצוני צריך להיות אפוי לחלוטין והחלק הפנימי עדיין נוזלי.
6. שמים את התבניות על גבי רשת מתכת ומניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.

זיגוג השוקולד:
1. בסיר קטן מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה. מסירים את הסיר מהאש.
2. שמים את השוקולד בקערה חסינת חום ושופכים עליו את השמנת הרותחת. מערבבים לתערובת אחידה. מניחים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.
3. טובלים את הקאפקייקס בזיגוג השוקולד ומגישים מיד, או מאחסנים במקרר בכלי אטום עד יומיים.