צלי עגל עם שזיפים

מתכון שמעניק לצלי טעם מתקתק ועדין
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים:
- 1.800 ק"ג נתח אווזית עגל
- 1/3 כוס סוכר
- 4-3 עלי דפנה
- 1 בצל שלם, קלוף
- 1 ראש סלרי, קלוף וחצוי
- 2 גזרים שלמים, קלופים
- 2 ענפי טימין
- 1 ענף רוזמרין
- 1 כפית פלפל אנגלי שלם
- 1 כפית פלפל לבן שלם
- 3 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
- שמן לטיגון
- 100 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1 כף כורכום
- קורט אגוז מוסקט טחון
- קורט קינמון טחון
אופן ההכנה:
- סוגרים את הבשר במחבת חמה מכל הצדדים עד להשחמה.
- מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים סוכר, עלי דפנה, בצל, סלרי, גזר, טימין, רוזמרין, פלפל אנגלי ופלפל לבן. מבשלים 45 דקות על אש גבוהה, ועוד 30 דקות על אש נמוכה.
- מוציאים את הבשר ומשהים 15 דקות (שומרים את הנוזל).
- בסיר נפרד מטגנים בצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים שזיפים ותבלינים, מקפיצים יחד כמה דקות ומוסיפים 3 כוסות מהנוזלים ששמרנו. מביאים לרתיחה.
- פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ ומוסיפים לסיר כך שיכוסה בנוזל. מנמיכים את האש ומבשלים 25-20 דקות.