צלי עגל עם שזיפים

מתכון שמעניק לצלי טעם מתקתק ועדין

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 1.800 ק"ג נתח אווזית עגל
  • 1/3 כוס סוכר
  • 4-3 עלי דפנה
  • 1 בצל שלם, קלוף
  • 1 ראש סלרי, קלוף וחצוי
  • 2 גזרים שלמים, קלופים
  • 2 ענפי טימין
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כפית פלפל אנגלי שלם
  • 1 כפית פלפל לבן שלם
  • 3 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
  • שמן לטיגון
  • 100 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1 כף כורכום
  • קורט אגוז מוסקט טחון
  • קורט קינמון טחון

אופן ההכנה:

  1. סוגרים את הבשר במחבת חמה מכל הצדדים עד להשחמה.
  2. מעבירים לסיר, מכסים במים ומוסיפים סוכר, עלי דפנה, בצל, סלרי, גזר, טימין, רוזמרין, פלפל אנגלי ופלפל לבן. מבשלים 45 דקות על אש גבוהה, ועוד 30 דקות על אש נמוכה.
  3. מוציאים את הבשר ומשהים 15 דקות (שומרים את הנוזל).
  4. בסיר נפרד מטגנים בצל בשמן עד הזהבה. מוסיפים שזיפים ותבלינים, מקפיצים יחד כמה דקות ומוסיפים 3 כוסות מהנוזלים ששמרנו. מביאים לרתיחה.
  5. פורסים את הבשר לפרוסות בעובי 1-½1 ס"מ ומוסיפים לסיר כך שיכוסה בנוזל. מנמיכים את האש ומבשלים 25-20 דקות.