Time Out תל אביב About Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.

מגזין אתמגזין את

galshmu

טעים בהגזמה: מתכון לצ'יפס בטטה המושלם של אורנה ואלה

צ'יפס בטטה של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2" | צילום: פלורה דבורה
צ'יפס בטטה של אורנה ואלה. מתוך ספר הבישול "אורנה ואלה- ספר המתכונים 2" | צילום: פלורה דבורה

הצ'יפס הזה כל כך טעים, שעד שמסיימים לאפות אותו הרוב כבר נאכל. מתכון ממכר במיוחד מבית היוצרות של מסעדת העבר המיתולוגית "אורנה ואלה"

|
4 באפריל 2024
88 שיתופים | 132 צפיות

5 מנות | 45 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

700 גרם נטו בטטות קלופות (3-2 יחידות בגודל בינוני)
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
40 גרם (4 כפות) קמח תירס לפולנטה

אופן ההכנה

1. חוצים את הבטטות לאורכן ופורסים כל מחצית לפרוסות דקות (3 מ״מ), מעין חצאי ירחים. מניחים את הפרוסות בקערה רחבה, יוצקים עליהן את השמן וזורים את המלח והפלפל. מערבבים היטב כך שהשמן יצפה את הבטטות. מפזרים את הפולנטה ומקפיצים את פרוסות הבטטה בתוך הקערה כך שהפולנטה תצפה אותן.

2. מסדרים את הבטטות זו לצד זו בשכבה אחת על 2 תבניות גדולות (40×40 ס״מ) מרופדות בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות עד שהפרוסות מזהיבות יפה. לאחר כ־25 דקות אפשר בדרך כלל להוציא את הפרוסות המוכנות הקרובות לדופנות התבניות, כדי שלא יישרפו, ולהמשיך לאפות את היתר עד שהן מוכנות.

מתוך: אורנה ואלה, ספר המתכונים 2. אורנה אגמון, אלה שיין. 142 שקלים, הוצאת כנרת זמורה ביתן

רוצה מתכוני בטטות נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"

רוצה לקבל את מגזין ״את״ למייל? הירשמי לניוזלטר שלנו
מגזין את

ערוצי תוכן

מיוחדים

שירות לקוחות

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2026
Designed, Developed and Powered byRGB Media
popup-image

רוצה לקבל את הגיליון החדש של “את” עד הבית ב-9.90 ש״ח?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!