כמו מג'יק: פשטידת פטריות חגיגית לפסח

פשטידת פטריות של פסח | צילום: אסף אמברם
פשטידת פטריות של פסח | צילום: אסף אמברם

שפע פטריות מסוגים שונים מוקפצות בשמן זית ומתובלות בשום, מלח, המון פלפל שחור והכי חשוב - קליפת לימון. פשטידת הפטריות הזאת מתחסלת בקלות ולכן, תכינו אותה שוב ושוב

88 שיתופים | 132 צפיות

תבנית 30 ס"מ | 50 דקות | קל מאוד | כשר | צמחוני

אם רוצים לוותר על המצות, אפשר להמיר אותן ב־1 תפוח אדמה גדול מגורר.

‏החומרים

1 ק"ג פטריות מיקס חצויות או פרוסות, תלוי בגודל
4 כפות שמן זית
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הלבן והירוק בנפרד)
2 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
2 מצות מפוררות
6 ביצים
1 קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה

1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות הפטריות, מחצית מכמות החלק הלבן של הבצל הירוק ומחצית מהשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות. מניחים בצד.

2. מוסיפים למחבת את יתרת השמן, הפטריות, החלק הלבן של הבצל הירוק והשום. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 4-3 דקות או עד שהפטריות מזהיבות.

3. מוסיפים את החלק הירוק של הבצל ופטרוזיליה ומערבבים. מעבירים לקערה ומצננים.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

5. מוסיפים לתערובת הפטריות תפוח אדמה או פירורי מצות, ביצים וקליפת לימון. מוסיפים עוד מלח ופלפל כי פטריות (ממש כמו תפוחי אדמה) נוטות לספוח אליהן טעמים ולאזן אותם, מערבבים.

6. מעבירים את התערובת לתבנית ומקפידים לסדר למעלה פרוסות יפות של פטריות כדי שלפשטידה תהיה חזות אסתטית.

7. אופים כ-35 דקות או עד המאפה יציבו וחלקו העליון מזהיב.

8. הפשטידה נשמרת עד יומיים במקרר.

למתכונים נוספים עם פטריות היכנסי לאתר "השולחן"