פשטידה מטוגנת של פסטה וגבינות

מתכון קל שילדים אוהבים, ומתאים גם לשבועות

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים:

  • 250 גר' (1/2 חבילה) אטריות
  • 300 גר' גבינות שונות
  • 5 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, שוטפים ומסננים.
  2. מערבבים את האטריות והגבינות.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון ושופכים את כל העיסה לתוך המחבת. מטגנים על אש נמוכה מאוד כחצי שעה.
  5. כשהפשטידה מטוגנת היטב מצידה התחתון מחליקים אותה על גבי צלחת ומחזירים למחבת הפעם על צידה השני. מטגנים כרבע שעה נוספת.

מתכון של נתן איתן רביב מנתניה, מתוך התוכנית: "סיר לשבת"

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

26.10.06

(עודכן ב – 27.12.09)

מצרכים:

  • 250 גר' (1/2 חבילה) אטריות
  • 300 גר' גבינות שונות
  • 5 ביצים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, שוטפים ומסננים.
  2. מערבבים את האטריות והגבינות.
  3. מוסיפים את הפלפל השחור ומערבבים.
  4. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון ושופכים את כל העיסה לתוך המחבת. מטגנים על אש נמוכה מאוד כחצי שעה.
  5. כשהפשטידה מטוגנת היטב מצידה התחתון מחליקים אותה על גבי צלחת ומחזירים למחבת הפעם על צידה השני. מטגנים כרבע שעה נוספת.