מנת הבראנץ' המושלמת: מתכון לפריטטת יוגורט ירוקה

פריטטת יוגורט ירוקה של נאור וילנר | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר
פריטטת יוגורט ירוקה של נאור וילנר | צילום: דן לב, סגנון: דיאנה לינדר

רכה וקטיפתית מבפנים וזהובה מבחוץ: פריטטה היא דרך מצוינת להפוך את כל מה שיש במקרר למנת בראנץ' מרשימה ומזינה, או לארוחת ערב מפנקת ומלאה בחלבון ובברזל

88 שיתופים | 132 צפיות

8-4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | צמחוני

היוגורט מוסיף עוד חלבון למנה וגם מעניק לפריטטה מרקם רך וקטיפתי מבפנים וצבע שזוף יפהפה מבחוץ.

החומרים

2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 פלפל ירוק חריף קטן קצוץ
1 כפית עלי אורגנו טריים
1 זוקיני פרוס לטבעות
חופן בזיליקום קצוץ
400 מ"ל (2 גביעים) יוגורט דנונה PRO עם 20 גרם חלבון
4 ביצים
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות תרד קצוץ

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות.

2. מחממים שמן זית במחבת שיכולה להיכנס לתנור ומוסיפים שום, פלפל ירוק ואורגנו. מטגנים על אש בינונית תוך כדי ערבוב כדקה, עד שעולה ניחוח והשום הופך שקוף. מוסיפים בזיליקום וזוקיני ומטגנים כ־6 דקות נוספות, עד שהזוקיני מתרכך מעט אבל נשאר נגיס.

3. בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, ביצים, מלח ופלפל שחור. יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים על אש קטנה (ללא כיסוי) כ־10 דקות עד שהחלק העליון מתייצב מעט אך עדיין רוטט.

4. מפזרים תרד על פני הפריטטה ומעבירים את המחבת לתנור. אופים 6־7 דקות עד שהפריטטה מתייצבת לחלוטין.

למתכונים נוספים של פריטטה היכנסי לאתר "השולחן"