פסטיבל 'שף תאכל' יוצא לדרך

נהנים מארוחות קיץ מלאות ב-84 שקלים במסגרת פסטיבל "שף תאכל 6"

88 שיתופים | 132 צפיות

בפסטיבל "שף תאכל 6", שיתקיים בין התאריכים 6-15 ביולי ב-70 מסעדות ברחבי הארץ, תוכלו ליהנות מתפריט קיץ מיוחד הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 84 שקלים.התפריט כולל מבחר מנות ייחודיות לעונה החמה, שחלקן יוגשו אך ורק בתקופת הפסטיבל.

השף שחף שבתאי ממסעדת "מינה טומיי" מציע "סלט קיץ ויאטנמי" – ירקות העונה, ליצ'י ומקלות סרטנים, ברוטב מיסו ועלי גפן. השף סהר רפאל (כוכב הריאליטי "המטבח") ממסעדת "כרמים", יחשוף את המנה המככבת – "שייטל יקטורי" – שיפודי שייטל מיושן על חציל צלוי.

עוד בין המנות הבולטות: המנה הקייצית של השף גיא פרץ ממסעדת "גספאצ'ו" – סביצ'ה ים על קרח כתוש, עם עשן קר בניחוחות שונים. השף מתן אברמס מ"גופרמן' עם סלט עגבניות תמר, גבינת לבנה, נבטי חמנייה ונענע. רם חכם מ"פרצ'סקה ביסטרו" מגיש פילה שרימפס ברוטב בורדולז, ואורן אלקובי מ"חסילון" מבשל נתחי עוף בחלב קוקוס, צ'ילי ומנגו על מצע אורז-בר.

המסעדות המשתתפות בפסטיבל

  • תל אביב: אודאון, אוונגרד, דים סאם, דרבי בר (כשר), דרוקרס, לאנטריקוט (כשר), מזטי, פאפאגיו (כשר), פריים ומינה טומיי.
  • בת ים: טוקיו שנחאי, אל גאוצ'ו.
  • הוד השרון: OM, אנג'לינה.
  • הרצליה: אגאדיר, אושן, אל גאוצ'ו, בלה ונציה (כשר), ביסטרו 56 (כשר),בלק סטיק, ויקטורס (כשר), וייטהול, חסילון, לה פסטה פרסקה, מינה טומיי, עד העצם, קולומבוס (כשר).
  • נתניה: ג'קו, מוג'ו, מנטינה, פומודורו, קולינס.
  • פתח תקווה: אויאמה, אל גאוצ'ו, אלפרדו (כשר) טריאקי (כשר), מולדן (כשר), סלסה (כשר).
  • קיבוץ מעברות: בית היין.
  • קיסריה: בנדי.
  • רעננה: אוסקה (כשר), זינגר'ס, לה טוסקנה (כשר), לה טרטוריה/סושי מניה (כשר), ספגטים.
  • רשפון: גופרמן.
  • אייר פורט סיטי (קריית שדה התעופה): עד העצם.
  • אשדוד: בלזק , טוקיו שנחאי, מומה (כשר), סינטה, קמפיו (כשר).
  • אשקלון: גספאצ'יו (כשר).
  • נס ציונה: טוקופיה (כשר).
  • מודיעין: תיתורה.
  • ראשון לציון: אגאדיר, אורו (כשר), איזדורה, אל גאוצ'ו, הצדף, לופט, פרנצ'סקה ביסטרו, רפאלו.
  • מושב סגולה: כרמים, ערמונים.
  • רחובות: אורו (כשר) מושב גאליה, סזאר, פפרדלה (כשר).

פסטיבל "שף תאכל 6"
6-15 ביולי במסעדות ברחבי הארץ.
לאתר הפסטיבל»

לבשל כמו השפים

מתכון של השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים":

פטריות בגריל

כשר, חלבי

חומרים:

  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 1 פטריית יער גדולה
  • 3 פטריות פורטבלו
  • 1/4 ליטר שמנת מתוקה
  • תערובת עשבי תיבול – פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה
  • 1/5 כוס יין לבן
  • 3 ענפי טימין
  • אגוז מוסקט,מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. צולים את הפטריות (כל סוג בנפרד) על הגריל עם מעט שמן, מלח ופלפל. מחכים שהפטריות יתקררו.
  2. מחממים במחבת נפרדת מעט חמאה, מניחים את הפטריות ומחכים 2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את היין הלבן, השמנת, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וטימין. מבשלים כ – 2 דקות ומגישים.

חזרה למעלה



מתכון של השף אסף לרנר ממסעדת "אלפרדו" :

גביע חצילים בלקני

כשר, חלבי

החומרים:

  • 2 חצילים קלופים פרוסים לאורך וקלויים בתנור או בגריל.

למילוי:

  • 200 גר' גבינה שמנה 30%
  • 100 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 100 גר' גבינת עיזים
  • 800 גר' גבינה בולגרית או פטה מגורדת
  • 50 גר' גבינת רוקפור מגורדת
  • 2 כפות שום כתוש
  • פלפל לבן
  • חופן עלי ריחן קצוצים
  • חופן אגוזים קליפורניה קלויים וקצוצים
  • תבניות שקעים חד פעמיות מאלומיניום

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (לא במג'ימיקס), עד שמקבלים תערובת אחידה. מרפדים את הקוקוטים בשתי פרוסות חציל, כך שהשוליים של החציל יישארו בחוץ וייווצר שקע בקוקט למילוי הגבינה. את השקע שנוצר ממלאים בתערובת הגבינה ומקפלים את השוליים. עוטפים בניילון נצמד. ומכניסים למקרר לשעתיים.
  2. הופכים את הקוקט למרכז הצלחת ומרימים את הקוקט. מעטרים ביוגורט עזים מסביב ושמן זית, פלפל שחור גרוס או סומק. ליד המנה מגישים צנימים מלחם כפרי כלשהו.

חזרה למעלה



26.06.08

(עודכן ב – 20.01.09)