התוספת שסוחפת: מתכון מנצח לפירה בטטה קרמי וחלומי

פירה בטטה של מיכל חביביאן | צילום: shutterstock
מתחשק לכן לאכול פירה בטטות חלק וקרמי, מתובל בשמן זית או בחמאה ועשבי תיבול? כך תכינו זאת בשלושה צעדים פשוטים. בתיאבון
88 שיתופים | 132 צפיות
½2 כוסות | 35 דקות | קל | כשר | טבעוני
טיפ: משתמשים בקליפות להכנת צ'יפס קליפות בטטה
החומרים
3 בטטות בינוניות
2־3 כפות שמן זית או חמאה (או לפי הטעם)
2־3 מחטי רוזמרין או 2־3 עלי מרווה, או עלים מענף תימין אחד
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום מקסימלי ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית בטטות שלמות בקליפתן ואופים 20־30 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות במרכזן. קולפים את הבטטות ומועכים לפירה חלק.
3. אחרי שמועכים לפירה מוסיפים שמן זית או חמאה, רוזמרין, או עלי מרווה, או עלים מענף תימין אחד, ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים ומגישים.