אבא של שבת: פילה סלמון בציפוי פריך של קשיו, שומשום וקארי
![פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר פילה סלמון בקראסט של קשיו, שומשום וקארי של אורלי פלאי ברונשטיין | צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר](https://medias.atmag.co.il/www/uploads/2024/11/salmon-crust2-e1581252796784-2000x1125.jpg)
מתכון חגיגי לנתחי סלמון בציפוי טעים, פריך ועוקצני, שמקבל את ההשראה שלו ממאכלים אסיאתיים אהובים, כמו קשיו, שומשום, קוקוס וקארי
4 מנות | 20 דקות | קל | כשר | דגים
החומרים
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200-180 גרם כל אחד (אפשר בלי העור)
1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים
2 כפות שומשום
3 גבעולי בזיליקום רק העלים
1 כפית אבקת קארי
3 כפות קרם קוקוס (או 2 כפות שמן קוקוס)
מעט טבסקו
מלח
שמן שומשום לזילוף
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
2. קוצצים קשיו, שומשום ועלי בזיליקום בעזרת סכין, במכתש ועלי או במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים ולא מחית. מוסיפים קארי, קרם קוקוס, טבסקו ומלח ומערבבים.
3. מהדקים רבע מכמות התערובת על כל פילה, מניחים בתבנית ומזלפים מעט שמן שומשום.
4. אופים את הדגים 12 דקות עד שהמעטה פריך, אבל החלק הפנימי עדיין עסיסי מאוד. מגישים חם.
נשאר לכם ציפוי? השתמשו בו כדי לצפות תפוחי אדמה, בטטות וירקות שורש אחרים. מתחילים בריכוך במים, מעבירים לתבנית, מפזרים את הציפוי עם עוד קצת שמן ושולחים לתנור לקבלת הקראסט המושלם.