הכוכב של השולחן: מתכון לפילה סלמון בקראסט דיז'ון

פילה סלמון בקראסט דיז'ון | צילום: Shutterstock
פילה סלמון בקראסט דיז'ון | צילום: Shutterstock

אחת המנות הכי קלאסיות בעולם, ובצדק. חובבות וחובבי הסלמון והדיז'ון יתענגו על השילוב המשובח הזה - וכל הסיפור הוא בסך הכל חצי שעה

88 שיתופים | 132 צפיות

8-4 מנות | 35 דקות | קל מאוד | כשר | דגים

החומרים

1/2 1 ק"ג פילה סלמון עם העור
1/2 כוס פירורי לחם גסים (בסגנון פנקו)
3 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
3 כפות שמן זית
3 גבעולי תימין רק העלים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

2. מערבבים את כל החומרים למעט הסלמון לקבלת משחה אחידה.

3. מניחים את הסלמון בתבנית עם העור כלפי מטה ומורחים את התערובת על צידו החשוף.

4. אופים 25-20 דקות עד שזהוב ופריך.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן