פילה בקר ברוטב פורט

תפוחי האדמה ורוטב יש להכין מראש. מנה מומלצת ל"על האש" ביתי
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, בשרי, קל
הכפילו את כמויות הבשר ותפוחי האדמה, מלבד הרוטב, במספר הסועדים.
החומרים ל-1 מנה:
- 200 גר' פילה בקר
- 1 שן שום, קלופה
- שמן זית, לפי הטעם
- מלח גס ופלפל, לפי הטעם
- 1 תפוח אדמה בינוני
- עלי רוזמרין טריים
לרוטב:
- ½1 כוסות יין פורט
- 3/4 כוס חומץ יין אדום
- 3/4 כוס סוכר חום
- 1 ענף רוזמרין
- 1 כוכב אניס
- מלח, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מבשלים יחד את מרכיבי הרוטב, מלבד המלח, עד שמסמיך. ממליחים לפי הטעם.
- משפשפים את הבשר עם שן השום. מושחים בשמן זית, מלח ופלפל.
- פורסים את תפוחי האדמה דק ככל האפשר, מושחים בשמן זית וברוזמרין ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.
- צולים את הבשר למידת עשייה מדיום ומסירים מהאש. פורסים ל-3.
- מניחים את תפוחי האדמה על צלחת הגשה, מניחים מעל את הבשר ומכסים בכף נדיבה של רוטב.