פילה בקר ברוטב פורט

תפוחי האדמה ורוטב יש להכין מראש. מנה מומלצת ל"על האש" ביתי

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בשרי, קל

הכפילו את כמויות הבשר ותפוחי האדמה, מלבד הרוטב, במספר הסועדים.

החומרים ל-1 מנה:

  • 200 גר' פילה בקר
  • 1 שן שום, קלופה
  • שמן זית, לפי הטעם
  • מלח גס ופלפל, לפי הטעם
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • עלי רוזמרין טריים

לרוטב:

  • ½1 כוסות יין פורט
  • 3/4 כוס חומץ יין אדום
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כוכב אניס
  • מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים יחד את מרכיבי הרוטב, מלבד המלח, עד שמסמיך. ממליחים לפי הטעם.
  2. משפשפים את הבשר עם שן השום. מושחים בשמן זית, מלח ופלפל.
  3. פורסים את תפוחי האדמה דק ככל האפשר, מושחים בשמן זית וברוזמרין ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות.
  4. צולים את הבשר למידת עשייה מדיום ומסירים מהאש. פורסים ל-3.
  5. מניחים את תפוחי האדמה על צלחת הגשה, מניחים מעל את הבשר ומכסים בכף נדיבה של רוטב.