⁠"החיים לא תמיד פינקו אותי, באתי ממשפחה פשוטה"

פולה בליק דיין | צילום: אור גפן
פולה בליק דיין | צילום: אור גפן

היא הבסטי של אופירה אסייג ושל לאה שנירר, ומיקי בוגנים הוא איש הגוונים שלה. הקוסמטיקאית פולה בליק חשפה בפנינו את סודות הביוטי ושיתפה גם את מה שעל ליבה: "הבן שלי על הספקטרום, נלחמתי עליו"

88 שיתופים | 132 צפיות

פולה בליק דיין (52), בוגרת לימודי נטורופתיה ורפואה סינית, מומחית לקוסמטיקה ובעלת קליניקה לאסתטיקה מתקדמת ודיקור הנושאת את שמה, במרכז הרפואי רמת אביב. גרושה ואם לשלושה, מתגוררת בתל אביב

>> כוהנת הביוטי מימי לוזון חושפת את הרגלי הטיפוח הכמוסים שלה

שגרת טיפוח

"הדבר הראשון שאני עושה בכל בוקר עם הקימה הוא הודייה, זה חלק חשוב בחיי. אני שוטפת פנים עם סבון הפנים שלי והוא משמש אותי גם לרחצת הגוף. בשלב הבא, אני מורחת רפידות שספוגות בצמחים וחומצות ומנקות לעומק את העור וגם יוצרות סוג של פילינג עדין, ואז העור סופג טוב יותר את הסרום ואת וקרם הלחות, ותמיד אני מורחת גם קרם הגנה עם 50 SPF, לא פחות. כל מוצר שאני משתמשת בו נועד לעודד ייצור קולגן ואלסטין. אנחנו מתחילות לאבד אותם החל מגיל 23 ולא שצריך לעשות אז הזרקות, אבל חומרים טובים ובהמשך מכשור ודיקור במחטים לעור, מועילים מאוד כטיפולי מנע".

סבון הבהרה של פולה בליק. מחיר 110 ש"ח | צילום: מאגר תמונות פולה בליק
סבון הבהרה של פולה בליק. מחיר 110 ש"ח | צילום: מאגר תמונות פולה בליק

קוסמטיקאית

"בקליניקה שלי יש קוסמטיקאיות שמטפלות בשיטה שלי, ואחת לחודש עד חודש וחצי אני עושה טיפולים על פי מצב העור בזמן נתון, כולל מכשור כמו מורפיאוס 8, רברסו, אנדימד ואייפו".

פולה בליק | צילום: אור גפן
פולה בליק | צילום: אור גפן

אנטי אייג'ינג

"אני עושה בוטוקס אחת לכמה חודשים על פי הצורך בקליניקה של ד"ר רועי אסף. להידוק הצוואר אני משתמשת במכשור ואחת לשנה עד שנה וחצי אני עושה טיפול לייזר להעלמת פיגמנטציה".

איפור

"אני כמעט ולא מתאפרת, אפילו בחתונה שלי הסתפקתי בצללית מעל העיניים. רק באירועים מיוחדים או בצילומים, אני שמה מסקרה של מיקי בוגננים, גלוס שפתיים של עינב בובליל וסומק של מאק. אני לא משתמשת במייק אפ, אבל לפעמים מורחת את קרם ההגנה שלי על בסיס פנינים עם צבע".

סומק Glow Play של מאק. מחיר 147 ש"ח | צילום: יח"צ
סומק Glow Play של מאק. מחיר 147 ש"ח | צילום: יח"צ

בושם

"אני אוהבת ריחות פרשיים ולא מתוקים או חזקים כי אלה גורמים לי למיגרנה, ואני הכי אוהבת את הבושם אומברה של סמואל מבית אמיר בוהדנה עם פרחי יסמין וורדים בניחוח עדין ורך מאוד".

בושם אומברה של סמואל. 699 ש"ח | צילום: יח"צ
בושם אומברה של סמואל. 699 ש"ח | צילום: יח"צ

שיער

"השיער שלי רגיל, די חלק וארוך בצבע חום ויש לי שני מעצבי שיער שאני עושה אצלם גווני שמש רק בקצוות השיער. האחד הוא מיקי בוגנים והשני אריאל רל – אני מגיעה אליהם אחת לחצי שנה. אני חופפת בבית פעמיים בשבוע עם שמפו טבעי שלי על בסיס סלק ששומר על הקרקפת וגם במוצרים של קרסטס".

שמפו כרומה אבסולו לשיער צבוע של קרסטס. מחיר 109 ש"ח | צילום: יח"צ
שמפו כרומה אבסולו לשיער צבוע של קרסטס. מחיר 109 ש"ח | צילום: יח"צ

מני פדי

"אני עושה מניקור עם לק ג'ל ופדיקור רגיל אחת לשלושה שבועות אצל 'שירלי ביוטיס' בתל אביב, ואני תמיד עם לק בצבע טבעי".

גבות

"יש לי גבות בעובי טוב ועשיתי מיקרובליידינג עדין מאוד אצל סגל ימין כדי לתת לגבות יותר נוכחות. סידור גבות אני עושה על פי הצורך אצל 'דורית גבות'".

כושר

"אני עושה כושר כי צריך. ביום-יום הכושר שלי הוא הריצות בין חדרי הטיפולים. אני עושה פילאטיס אצל לאה שנירר שהיא גם חברה וגם לקוחה. אימוני כוח וספינינג אצל קרן אייזנבאום ואני הכי אוהבת לצאת להליכה בים, בכיף שלי, עם חברות – זה יכול להיות מתל אביב להרצליה או לכיוון יפו, לא תראו אותי הולכת לבד, אני אוהבת חברה".

פולה בליק | צילום: אור גפן
פולה בליק | צילום: אור גפן

תזונה

"למדתי שלוש שנים תזונה ויש לי תעודת נטורופתית, אז אני גם תחת כובע התזונאית עם הלקוחות שלי וגם עם עצמי. שוקולד הוא החולשה שלי אבל אני מקפידה על מינונים ואני רזה. אני מתחילה את הבוקר עם מים חמימים וקצת לימון, זה טוב לכבד, ואני שותה קפה ואוכלת חצי בננה וכמה שקדים. בצהריים אני אוכלת חזה עוף או דג – כי צריך חלבון – עם ירקות, אורז ופרוסת לחם. בשעה ארבע אני אוכלת פרוסה עם לחם בריאות כוסמין למשל, ומורחת עליו מעט ריבה ולפעמים יוגורט עיזים או ביו יוגורט בערב. אני משתדלת לאכול פחות פחמימות ויותר חלבונים וירקות. בין הארוחות אני אוכלת פירות וירקות. בקליניקה החדשה שלי דאגתי שיהיה מטבח רחב ידיים עם פירות וירקות כמו בבית. בגלל האהבה הגדולה שלי לשוקולד אני משתדלת לאכול רק שוקולד מריר ואני מכינה בראוניז בריאים מקקאו. העצה שלי: לאכול הכל מהכל, אבל במינונים ולא בצורה מוגזמת. אני מאוד מאמינה בתוספי תזונה ופיתחתי ליין מוצרים. אני לוקחת פרוביוטיקה, מורינגה, ויטמין C ועוד".

>> אלמה דישי: "יש לי קמטים ואני מרגישה יפה"

טיפ לחיים

"למדתי עם השנים שלא צריך לפחד מכלום; אם זה לצרף חברים למעגל או להוריד ואני הורדתי חברות וזה לא סוד. אני בגיל שאני עושה את מה שטוב לי ואני לא מקשיבה ללשון הרע. אני אישה של חברות ויש לי את החברות הטובות הצמודות, כמו אופירה אסייג, לאה שנירר, ליאת מולאייב, הילה קניסטר בר-דוד. פעם הייתי אוספת אליי את כולן, היום אני יודעת את מי לצרף ואת מי לא. החיים לא תמיד פינקו אותי ואני למדתי שהחיים הם כמו הרים – את מטפסת עליהם ויורדת מהם, ואני חושבת שהירידות חיזקו אותי. באתי ממשפחה פשוטה והכרתי גבר גבר חתיך וגרנו באיטליה".

"בשנים האחרונות אני יותר מאושרת; עברתי דירה ועברתי לקליניקה גדולה ומשודרגת, ונפרדתי מבן הזוג שהייתי איתו 30 שנה, מגיל 22. התחלנו את חיינו המשותפים באיטליה, ואני חזרתי לארץ עם שלושה בנים, אחרי שהתברר שבני השני הוא על הספקטרום ולמרות שכמה שנים הוא לא דיבר, נלחמתי עליו. היום הוא בן 22 ומדבר כמה שפות. כרגע אני לא בזוגיות, אבל אני מחכה לאחד. אני מרגישה היום כמו ברכבת הרים שנוסעת בטיל בלי מעצורים וככל שאני רצה יותר, משהו בי מבקש לרוץ עוד יותר ולכבוש עוד יעדים – אני כל הזמן רוצה לגדול ולהתפתח. פתחתי קליניקה במדריד עם מישל גרציג וטיבו קורטואה, שני השותפים הכי טובים שיכולתי לבקש. והכי חשוב, לדעת שאנחנו שלמות עם עצמנו במאה אחוז".