פבלובה פסיפלורה עם קציפת מסקרפונה
הפבלובה לפניכם משלבת את טעמי האביב: קן מרנג, קציפת מסקרפונה ומעל הכל פסיפלורה שמספקת חמצמצות מרעננת. כשר לפסח
כשר, בינוני, חלבי
אין כמו קינוח קליל ואביבי לאחר ארוחה כבדה. הפבלובה הזאת משלבת היטב את טעמי האביב: קן מרנג, קציפת מסקרפונה קלילה עם טעם לימוני ופסיפלורה שמספקת חמצמצות מרעננת.
החומרים ל-15-10 פבלובות אישיות:
לפבלובות:
- 3 חלבונים
- קורט מלח
- 1/2 כוס (100 גר') סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס (90 גר') אבקת סוכר
לקציפת המסקרפונה:
- 1 גביע (250 גר') גבינת מסקרפונה
- 1/3 כוס (70 גר') סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 4-3 פסיפלורות
אופן ההכנה:
הפבלובות:
- מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ומיץ הלימון תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.
- מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים את המרנג בעזרת מרית עד שהוא אחיד.
- מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קיני מרנג על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
- אופים את הפבלובות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות 3-2.5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.
קציפת המסקרפונה:
- מניחים את המסקרפונה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה בזרם דק את השמנת המתוקה. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.
ההגשה:
ממלאים כף אחת או שתיים של קציפת המסקרפונה בתוך כל פבלובה, מקשטים בפסיפלורה ומגישים מיד.
מצרכים:
15-10 פבלובות אישיות:
לפבלובות:
- 3 חלבונים
- קורט מלח
- 1/2 כוס (100 גר') סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון
- 3/4 כוס (90 גר') אבקת סוכר
לקציפת המסקרפונה:
- 1 גביע (250 גר') גבינת מסקרפונה
- 1/3 כוס (70 גר') סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 4-3 פסיפלורות
אופן ההכנה:
הפבלובות:
1. מניחים בקערת מיקסר עם מטרפה את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
2. מוסיפים לקערה את תמצית הווניל ומיץ הלימון תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עוד 10 דקות עד שנוצר מרנג מבריק ויציב.
3. מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים את המרנג בעזרת מרית עד שהוא אחיד.
4. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים קיני מרנג על גבי שתי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
5. אופים את הפבלובות בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות 3-2.5 שעות, עד שהן נפרדות בקלות מנייר האפייה.
קציפת המסקרפונה:
1. מניחים את המסקרפונה, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שהתערובת אחידה.
2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לקערה בזרם דק את השמנת המתוקה. מגבירים שוב את המהירות ומקציפים עד שמתקבלת קציפה אוורירית ורכה.
ההגשה:
ממלאים כף אחת או שתיים של קציפת המסקרפונה בתוך כל פבלובה, מקשטים בפסיפלורה ומגישים מיד.