פאייה פירות ים ובשר

מנה עשירה ברכיבים ובטעמים כמו שרק הספרדים יודעים להכין
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל – 5-4 מנות:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל בינוני
- 1 כרישה בינונית
- 1 גזר
- 1 עגבנייה, חתוכה גס
- 6 זרועות סרטן
- קורט שערות זעפרן
- 2 כפות שום טרי, מרוסק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי
- 2 כפות עגבניות מיובשות
- 100 גר' בייקון, קצוץ
- 100 גר' פילה לבן
- 100 גר' מולים שחורים
- 100 גר' בייבי שרימפס
- ½1 כוסות אורז ספרדי עגול
- 2 פלפלים קלויים, קלופים וטחונים
- ¾1 כוסות ציר דגים
- 1/4 כוס פסטיס
- 2 כפות מיץ לימון
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן בצל ירוק, קצוץ
- 100 גר' טבעות קלמארי
- 100 גר' שרימפס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת ברזל שטוחה ורחבה, ומטגנים את הבצל, הכרישה, הגזר והעגבניות כ-2 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את הסרטן ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מפוררים פנימה חצי מכמות הזעפרן.
- מתבלים בשום, מלח, צ'ילי ועגבניות מיובשות.
- מוסיפים בייקון, פילה, מולים, בייבי שרימפס ואורז, ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים פלפלים, ציר דגים ושארית הזעפרן. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
- מזלפים מעל פסטיס ומיץ לימון, בוזקים פטרוזיליה ובצל ירוק, ומוסיפים את הקלמארי והשרימפס. מבשלים עד שהשרימפס מאדימים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים הישר עם המחבת.
מצרכים:
ל – 5-4 מנות:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 בצל בינוני
- 1 כרישה בינונית
- 1 גזר
- 1 עגבנייה, חתוכה גס
- 6 זרועות סרטן
- קורט שערות זעפרן
- 2 כפות שום טרי, מרוסק
- 1 כפית מלח
- 1 כפית צ'ילי
- 2 כפות עגבניות מיובשות
- 100 גר' בייקון, קצוץ
- 100 גר' פילה לבן
- 100 גר' מולים שחורים
- 100 גר' בייבי שרימפס
- ½1 כוסות אורז ספרדי עגול
- 2 פלפלים קלויים, קלופים וטחונים
- ¾1 כוסות ציר דגים
- 1/4 כוס פסטיס
- 2 כפות מיץ לימון
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן בצל ירוק, קצוץ
- 100 גר' טבעות קלמארי
- 100 גר' שרימפס
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת ברזל שטוחה ורחבה, ומטגנים את הבצל, הכרישה, הגזר והעגבניות כ-2 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את הסרטן ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב. מפוררים פנימה חצי מכמות הזעפרן.
- מתבלים בשום, מלח, צ'ילי ועגבניות מיובשות.
- מוסיפים בייקון, פילה, מולים, בייבי שרימפס ואורז, ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים פלפלים, ציר דגים ושארית הזעפרן. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז מוכן.
- מזלפים מעל פסטיס ומיץ לימון, בוזקים פטרוזיליה ובצל ירוק, ומוסיפים את הקלמארי והשרימפס. מבשלים עד שהשרימפס מאדימים, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים הישר עם המחבת.