עיצוב פנים: הצצה לווילה מעוצבת בכרכור

טקסטורות שונות וצבעים לא שגרתיים מעשירים את החלל | צילום: שרון ברקת
טקסטורות שונות וצבעים לא שגרתיים מעשירים את החלל | צילום: שרון ברקת

מפגש בין מעצבת התחפושות ענבל קלי כרמי למלבישת הבתים והצלמת שרון ברקת הניב בית עם עיצוב צבעוני שמתכתב עם הטרנדים החדשניים ביותר אבל מתחמק באלגנטיות מכל הקלישאות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

פריטים רבים בצבע ירוק בקבוק, האהוב על קלי כרמי, משתלבים בחלל הצבעוני | צילום: שרון ברקת
פריטים רבים בצבע ירוק בקבוק, האהוב על קלי כרמי, משתלבים בחלל הצבעוני | צילום: שרון ברקת

 

הבית

בכרכור. 110 מ"ר בנוי על מגרש של כ־700 מ"ר, בית סוכנות דו משפחתי שסביבו גינת פרא גדולה המשותפת גם לשכנים. הבית שופץ לפני שש שנים על ידי האדריכל אילן כרמי שהגדיל את המבנה המקורי ושינה את החלוקה בו. הוא תכנן את ההרחבה סביב עץ פקאן עתיק שעומד בכניסה לבית והחלונות הגדולים פונים אליו. בבית שלושה חדרי שינה, סלון, מרפסת סגורה שמשמשת לפינת עבודה, מטבח וחדר רחצה.

בחודשים האחרונים שופץ הבית שוב, והפעם המאמץ התרכז במיון האוספים והפריטים של בעלת הבית ושינוי המיקום של הפונקציות השונות בחללים. לשם כך נשכרה שרון ברקת, היום מעצבת הום סטיילינג ובעבר צלמת ותיקה ומוערכת שהציגה בתערוכות רבות ואחראית על קמפיינים רבים בעולם האופנה.

הדיירים

ענבל קלי כרמי, מעצבת תחפושות בעבודת יד ושמלות לילדות. לאחרונה השיקה קולקציה ייחודית לשושבינות. אייל, מנהל קריאייטיב, רונה בת תשע ואבינועם בן שש וחצי.

השראה

"לפני השיפוץ הבית היה מעוצב בסגנון כפרי בגוני חום ושמנת, והחלטנו לתת לו מראה עכשווי ומתוחכם יותר שלוקח בחשבון את הסביבה הכפרית וגם את עולם התלבושות והתיאטרון, הפולקלור והיצירה, שהם חלק מרכזי בחיי המשפחה", אומרת ברקת. מרכיבים אלו מתבטאים בעיצוב עשיר בצבע, מרקמים והומור ובערבוב ישן וחדש. האזורים המשותפים והפרטיים בבית אורגנו מחדש כדי ליצור למשפחה מקומות מפגש נוחים וטובים יותר. חדרי השינה היו עמוסים והיה צריך לארגן אותם מחדש.

הבית היה מלא בחפצים מתוך האוסף הגדול שלוקט על ידי בעלי הבית לאורך השנים, והיה צריך למיין אותם. "אוסף הפריטים הגדול והמעניין שהיה בבית דרש מיון קפדני כי רצו לתת ביטוי ובמה לפריטים אבל הבינו שצריך להמנע מעומס ויזואלי. פריטים רבים היו צריכים טיפול כמו צביעה או מסגור מעודכן יותר, שינוי מיקום והעמדה מחודשת, וכך קיבלו הקשרים חדשים שיש בהם גם קלילות והומור", מפרטת ברקת.

פינת האוכל הועברה למרכז החלל. בזכות המקום החדש היא הפכה למרכז חיי המשפחה | צילום: שרון ברקת
פינת האוכל הועברה למרכז החלל. בזכות המקום החדש היא הפכה למרכז חיי המשפחה | צילום: שרון ברקת

 

עיצוב

מיד בכניסה לבית ניכר שימוש עקבי בצבעוניות מדודה ודרמטית בחללים השונים. בכל אחד מהחללים שולט צבע אחד ושימוש מושכל בסקאלת צבעים מתאימה מאזן אותו ומספק סיפור מסגרת לפריטים בחלל.

תקציב השיפוץ היה מוגבל וברקת הקפידה על מקסימום תוצאה במינימום השקעה. ללא שבירת קירות או בנייה מחדש, כנהוג בשיפוצים מסוג זה, שינוי תפקידים של חללי הבית והמהפכים הקוסמטיים יצרו תחושה של בית חדש ממש. פינת האוכל, למשל, שהייתה חבויה מאחורי עמוד, הפכה מרכזית יותר בחלל ובחייהם של בני הבית, וכעת היא מרכז המפגש המשפחתי. החדרים קיבלו "העמדה מחדש" בזכות אקססוריז רבים שנבחרו בקפידה ומוכיחים שלפעמים כדאי לגלות מה יש בבוידעם לפני ששוברים קירות.

צילום שרון ברקת

ספה ישנה רופדה מחדש בקטיפה ירוקה (שכטר בדים) | צילום: שרון ברקת
ספה ישנה רופדה מחדש בקטיפה ירוקה (שכטר בדים) | צילום: שרון ברקת
השימוש בצבע ברור ונועז. המינון ובחירת הגוונים יוצרים מראה לא עליז מדי אבל בהחלט עם קריצה | צילום: שרון ברקת
השימוש בצבע ברור ונועז. המינון ובחירת הגוונים יוצרים מראה לא עליז מדי אבל בהחלט עם קריצה | צילום: שרון ברקת
על הקיר בפינת האוכל תלויים פריטים בדו מימד ובתלת מימד שנאספו לאורך השנים והועמדו במיקומים לא שגרתיים על ידי שרון ברקת | צילום: שרון ברקת
על הקיר בפינת האוכל תלויים פריטים בדו מימד ובתלת מימד שנאספו לאורך השנים והועמדו במיקומים לא שגרתיים על ידי שרון ברקת | צילום: שרון ברקת
צלחת מעוטרת על קיר המטבח. קריצה לצלחות הקיר הקלאסיות | צילום: שרון ברקת
צלחת מעוטרת על קיר המטבח. קריצה לצלחות הקיר הקלאסיות | צילום: שרון ברקת
רונה בתחפושת שעשתה קלי כרמי, המאופיינת במינימליזם והתייחסות לפרטים הקטנים, כמו בעיצוב הבית | צילום: שרון ברקת
רונה בתחפושת שעשתה קלי כרמי, המאופיינת במינימליזם והתייחסות לפרטים הקטנים, כמו בעיצוב הבית | צילום: שרון ברקת
הקירות בחדר של אבינועם נצבעו בצבע קודר יחסית למקובל בחדרי ילדים, אך הוא מספק רקע הולם לאוספים הצבעוניים ונוצר מראה נעים | צילום: שרון ברקת
הקירות בחדר של אבינועם נצבעו בצבע קודר יחסית למקובל בחדרי ילדים, אך הוא מספק רקע הולם לאוספים הצבעוניים ונוצר מראה נעים | צילום: שרון ברקת
חדר ההורים. המיטה הכבדה קיבלה מראה קליל יותר בזכות הצבע | צילום: שרון ברקת
חדר ההורים. המיטה הכבדה קיבלה מראה קליל יותר בזכות הצבע | צילום: שרון ברקת
ראש קרנף וסביבו צבוע עיגול כחול | צילום: שרון ברקת
ראש קרנף וסביבו צבוע עיגול כחול | צילום: שרון ברקת
החדר של רונה. צבעוניות וטקסטורות רכות. על הקיר ראש ברבור שעשתה קלי כרמי | צילום: שרון ברקת
החדר של רונה. צבעוניות וטקסטורות רכות. על הקיר ראש ברבור שעשתה קלי כרמי | צילום: שרון ברקת