עיצוב פנים: הצצה לווילה מעוצבת בכרכור
מפגש בין מעצבת התחפושות ענבל קלי כרמי למלבישת הבתים והצלמת שרון ברקת הניב בית עם עיצוב צבעוני שמתכתב עם הטרנדים החדשניים ביותר אבל מתחמק באלגנטיות מכל הקלישאות
הבית
בכרכור. 110 מ"ר בנוי על מגרש של כ־700 מ"ר, בית סוכנות דו משפחתי שסביבו גינת פרא גדולה המשותפת גם לשכנים. הבית שופץ לפני שש שנים על ידי האדריכל אילן כרמי שהגדיל את המבנה המקורי ושינה את החלוקה בו. הוא תכנן את ההרחבה סביב עץ פקאן עתיק שעומד בכניסה לבית והחלונות הגדולים פונים אליו. בבית שלושה חדרי שינה, סלון, מרפסת סגורה שמשמשת לפינת עבודה, מטבח וחדר רחצה.
בחודשים האחרונים שופץ הבית שוב, והפעם המאמץ התרכז במיון האוספים והפריטים של בעלת הבית ושינוי המיקום של הפונקציות השונות בחללים. לשם כך נשכרה שרון ברקת, היום מעצבת הום סטיילינג ובעבר צלמת ותיקה ומוערכת שהציגה בתערוכות רבות ואחראית על קמפיינים רבים בעולם האופנה.
הדיירים
ענבל קלי כרמי, מעצבת תחפושות בעבודת יד ושמלות לילדות. לאחרונה השיקה קולקציה ייחודית לשושבינות. אייל, מנהל קריאייטיב, רונה בת תשע ואבינועם בן שש וחצי.
השראה
"לפני השיפוץ הבית היה מעוצב בסגנון כפרי בגוני חום ושמנת, והחלטנו לתת לו מראה עכשווי ומתוחכם יותר שלוקח בחשבון את הסביבה הכפרית וגם את עולם התלבושות והתיאטרון, הפולקלור והיצירה, שהם חלק מרכזי בחיי המשפחה", אומרת ברקת. מרכיבים אלו מתבטאים בעיצוב עשיר בצבע, מרקמים והומור ובערבוב ישן וחדש. האזורים המשותפים והפרטיים בבית אורגנו מחדש כדי ליצור למשפחה מקומות מפגש נוחים וטובים יותר. חדרי השינה היו עמוסים והיה צריך לארגן אותם מחדש.
הבית היה מלא בחפצים מתוך האוסף הגדול שלוקט על ידי בעלי הבית לאורך השנים, והיה צריך למיין אותם. "אוסף הפריטים הגדול והמעניין שהיה בבית דרש מיון קפדני כי רצו לתת ביטוי ובמה לפריטים אבל הבינו שצריך להמנע מעומס ויזואלי. פריטים רבים היו צריכים טיפול כמו צביעה או מסגור מעודכן יותר, שינוי מיקום והעמדה מחודשת, וכך קיבלו הקשרים חדשים שיש בהם גם קלילות והומור", מפרטת ברקת.
עיצוב
מיד בכניסה לבית ניכר שימוש עקבי בצבעוניות מדודה ודרמטית בחללים השונים. בכל אחד מהחללים שולט צבע אחד ושימוש מושכל בסקאלת צבעים מתאימה מאזן אותו ומספק סיפור מסגרת לפריטים בחלל.
תקציב השיפוץ היה מוגבל וברקת הקפידה על מקסימום תוצאה במינימום השקעה. ללא שבירת קירות או בנייה מחדש, כנהוג בשיפוצים מסוג זה, שינוי תפקידים של חללי הבית והמהפכים הקוסמטיים יצרו תחושה של בית חדש ממש. פינת האוכל, למשל, שהייתה חבויה מאחורי עמוד, הפכה מרכזית יותר בחלל ובחייהם של בני הבית, וכעת היא מרכז המפגש המשפחתי. החדרים קיבלו "העמדה מחדש" בזכות אקססוריז רבים שנבחרו בקפידה ומוכיחים שלפעמים כדאי לגלות מה יש בבוידעם לפני ששוברים קירות.
צילום שרון ברקת