עידן עמדי בקריאת אזהרה לפני סגירת עסקת החטופים

על רקע העסקה המתגבשת, המוזיקאי והשחקן עידן עמדי קורא להימנע מהתקפות על מתנגדי העסקה לשחרור החטופים: "הדבר מועיל לאויבים שלנו ברמה המיידית"
כשברקע עסקת החטופים המתגבשת, המוזיקאי והשחקן עידן עמדי פנה ל-384 אלף העוקבות והעוקבים שלו באינסטגרם וקרא להימנע מהתקפות אישיות כלפי המתנגדים לעסקה. הוא ציין כי גם בקרב משפחות החטופים יש דעות מגוונות, והביע תקווה שהדיון יתנהל בכבוד ובאחריות.
>> הייתי גאה במשהו שיכול להרוג את הבן שלי. אלוהים אדירים
"בימים הקרובים הפרטים של עסקת החטופים ומחיריה יגיעו לכל בית ישראל", כתב בסטורי שהעלה לאינסטגרם. "מי שמכיר אותי מקרוב יודע שאני עוסק בנושא השו"ן (מחלקת שבויים ונעדרים) כבר שנים ארוכות באופן עמוק. לכן, לצערי אני יודע שיהיו מתנגדים נחרצים לעסקה. לרוב שבעד עסקה ואני בתוכם כמובן, אני קורא לא להגרר לתקיפות ולמהלומות ברשת, בכנסת או בכל מקום אחר כנג מי שמתנגד. הדבר מועיל לאויבים שלנו ברמה המיידית".
"מדינת ישראל קמה בראש ובראשונה כדי להיות מבצר לעם היהודי", סיכם עמדי את דבריו. "את החרפה של השבעה באוקטובר לא ניתן לתקן, אבל החובה המוסרית שלנו היא להשיב הביתה את אחינו ואחיותינו מהתופת. 'כל ישראל ערבים זה לזה'".

כזכור, כשנה חלפה מאז שעמדי נפצע קשה בעזה כלוחם מילואים בחיל ההנדסה. מדינה שלמה החזיקה אצבעות בזמן שהיה מונשם ומורדם עם רסיסים בכל חלקי גופו, וייחלה להחלמתו. הוא שוחרר כעבור מספר ימים מבית החולים והחל בתהליך השיקום שלו. מאז עמדי שב לעשייה המוזיקלית שלו, שחרר אלבום חדש והכריז כי בקרוב יחזור לבמה לראשונה מאז הפציעה. מאז, הוא עשה סולד-אאוט לתשעת מופעיו בירושלים ובתל אביב, לאחר שמכר כ-60 אלף כרטיסים. יפה לו.