עוף צלוי עם עשבי תיבול ואריסה של שף ברק אהרוני

טולוז מתפארת בחומרי הגלם המקומיים, ובראשם הבשר האיכותי. השף ברק אהרוני ממסעדת נורמן מכין את המנות האופייניות שיביאו אליכם את טעמי חבל הארץ, והפעם עוף צלוי
עוף צלוי עם עשבי תיבול ואריסה ברוטב תאנים מיובשות ושקדים קלויים
עופות, אווזים וברווזים הם חלק בלתי נפרד מטולוז. כאן החלטתי לשלב טעמים מאזור המגרב שהשפיעו על האזור מבחינה קולינרית. האריסה מוסיפה לעוף טעם וצבע ומשתלבת היטב עם טעמם המתקתק של הדבלים
חומרים ל-4 מנות | בינוני | לא כשר
5 ענפי תימין
5 עלי מרווה חתוכים לרצועות
100 גר' חמאה רכה או 50 מ"ל שמן זית
1/2 כף מלח
1 עוף שלם מחולק לירכיים, חזה ושוקיים
3 ענפי רוזמרין
1 כף אריסה או מחית פלפלים מתוקים
לרוטב
150 מ"ל קוניאק או ארמניאק
5 תאנים מיובשות חצויות
1/3 כוס ציר בקר
20 שקדים קלויים
20 גר' חמאה

אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה עלים מ־2 ענפי התימין, מרווה, חמאה (או שמן זית) ומלח. מוסיפים את האריסה (או מחית הפלפלים) ומערבבים עד קבלת צבע אחיד.
2. מושחים היטב את כל חלקי העוף בתערובת ומניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר בתבנית שבתחתיתה ענפי רוזמרין וענפי התימין הנותרים.
3. צולים את העוף במשך 25־30 דקות בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות, עד שהוא משחים.
הרוטב
1. מחממים את הקוניאק (או הארמניאק) בסיר עם ענף רוזמרין. מוסיפים את התאנים המיובשות.
2. מצמצמים את הנוזל בחצי ומוסיפים את ציר הבקר, השקדים והחמאה. מערבבים ומסירים מהאש.
3. כשהעוף יוצא מהתנור מושחים אותו היטב ברוטב ומוזגים את יתרת הרוטב מעל.
מתכונים נוספים של השף ברק אהרוני:
1. פיסאלדייה
2. נקניקייה בסגנון טולוז
3. ארטישוק בריגול
4. שוק טלה צלויה עם כרוב