בחריפות מעודנת: מתכון לעוף עם פלפלים וחומוס בקארי צהוב

עוף עם פלפלים וחומוס בקארי צהוב | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
עוף עם פלפלים וחומוס בקארי צהוב | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

להכניס את המזרח הרחוק הביתה: מנה עיקרית משמחת, מזינה וצבעונית עם המון טעמים - כך תכינו מחית קארי צהוב ביתי בעצמכן

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1 שעה | קל | כשר | אוכל בריא

מחית קארי הגרסה הביתית

לקארי ביתי יש איכויות שהקנוי לא יכול לשחזר: ארומות מודגשות ופתוחות, טעמים עזים וטריות שמשדרגת כל מאכל. החיסרון: הוא מחזיק מעמד פחות זמן (עד שבוע) ודורש קצת עבודה. המתכון הזה יפיק קארי אדום – לקארי ירוק או למסאמאן ראו גיוונים.

קולים 1 כפית זרעי כוסברה עם חצי כפית פלפל לבן במחבת חמה ויבשה דקה-שתיים רק עד שעולה ניחוח. מעבירים לכלי קר לעצירת הקלייה ומצננים.
מרסקים 3 פלפלים אדומים חריפים,3 בצלי שאלוטס,3 שיני שום קלופות, 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר וקליפת ליים במעבד מזון. מוסיפים 1 כף פפריקה,1 כפית מחית שרימפס תאילנדית או רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא) וטוחנים בפולסים לקבלת מחית.
מעבירים לצנצנת, יוצקים כף שמן ושומרים במקרר עד שבוע.

גיוונים:

לקארי ירוק: משתמשים בפלפלים ירוקים ומוסיפים עלים מצרור כוסברה.
לקארי מסאמאן: מוסיפים כפית זרעי כמון, 1/2 כפית כורכום ומעט קינמון.

החומרים

8 שוקי עוף
1 כפית מחית קארי צהובה
1/2 פחית נוזל קוקוס
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
פלפל שחור טחון טרי
מלח
2 פלפלים (אדומים ו/או צהובים) חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
1 כפית כורכום טחון
2 תפוח אדמה גדולים חתוכים לקוביות בגודל 3 ס"מ
2 כוסות מים או ציר מכל סוג
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

אופן ההכנה

1. מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה (סוטאז'). מוסיפים מחית קארי, 2 כפות נוזל קוקוס, בצל ושום ומערבבים דקה עד שנוזל הקוקוס נטמע במחית ועולה ניחוח עדין של שום ובצל.

2. מוסיפים שוקי עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים 10 דקות מכל הצדדים עד שהשוקיים מזהיבות היטב.

3. מוסיפים פלפלים, כורכום, תפוחי אדמה, את יתרת נוזל הקוקוס, ציר וגרגרי חומוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 45 דקות עד שהעוף עשוי והרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

4. מגישים עם אורז.

למתכוני עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"