הביס המושלם ליד הקפה: מתכון לעוגת מייפל ובננות בציפוי פקאן

בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע
בחושה מייפל ובננות בציפוי פקאן של מאיה דרין | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: אוריה גבע

עוגת בננות בחושה וקלאסית, אמריקנית למשעי, עם שפע חמאה, פקאנים ומייפל. מה עוד אנחנו יכולות לבקש ליד הקפה שלנו?

88 שיתופים | 132 צפיות

1 תבנית 28X221 | שעה | קל | כשר | עוגה בחושה

החומרים

לעוגה
200 גרם חמאה רכה
½ כוס סוכר חום בהיר דמררה (100 גרם)
¾ כוס סירופ מייפל טבעי (180 מ"ל)
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות שמנת מתוקה
4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי פקאן גרוסים (100 גרם)
לציפוי
4 כפות חמאה
2 כפות גדושות סירופ מייפל טבעי
2 כפות סוכר חום דחוס
3 כפות שמנת מתוקה
½ כוס אגוזי פקאן גרוסים (50 גרם)

אופן ההכנה

לעוגה
1. תבנית בגודל 22 על 28, משומנת או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה. שמים את החמאה, הסוכר וסירופ המייפל ומערבלים 2 דקות לקבלת תערובת קרמית. תוך כדי ערבול, מוסיפים בהדרגה את הביצים עד שהן נטמעות בתערובת.

3. מוסיפים את שני סוגי השמנת ואת הבננות, ומערבבים קלות.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והפקאנים, מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד שהמרכיבים מתמזגים.

5. יוצקים לתבניות. אופים 35-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש עם פירורים לחים.

בינתיים מכינים את הציפוי
6. מבשלים בסיר קטן את החמאה, המייפל והסוכר עד שהסוכר נמס והופך לסירופ. מסירים מהאש, מוסיפים את השמנת והפקאנים ומערבבים.

7. מוציאים את העוגות מהתנור, ומעבירים אותו למצב גריל עליון. יוצקים את הציפוי על העוגות ומחזירים לתנור, הפעם לקלייה במשך כ-3 דקות בלבד עד שהציפוי יבעבע, ישחים וידיף ריח קרמל נעים.

המתכון פורסמה במקור באתר השולחן