יופי טופי: עוגת דבש ותפוחים הפוכה עם הפתעה מטריפה

פרשנות עסיסית במיוחד לעוגת החובה של ראש השנה: טובלות פרוסות תפוחי עץ בטופי ומעליהן יוצקות בלילה ריחנית. התוצאה משכרת חושים וטעימה בטירוף
12 מנות | 15 דקות + 40 דקות אפייה | למתקדמים | כשר | מתכונים לאירוח
להכנת המתכון יש להצטייד בתבנית בקוטר 26/24 ס"מ שלא מתפרקת (אפשר פיירקס).
חשוב: מכינים בתבנית לא מתפרקת כדי שרוטב הטופי לא ייזל החוצה במהלך האפייה. אם יש לכם רק תבנית מתפרקת, יש לאטום אותה היטב ברדיד אלומיניום.
החומרים
לשכבת התפוחים
200 גרם סוכר (1 סוכר)
4 כפות דבש
50 גרם חמאה
125 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
5 תפוחי עץ גרני סמית קלופים, חצויים וחתוכים לטריזים בעובי 1/2 ס"מ (מוסיפים מעט מיץ לימון למניעת השחרה)
לבלילה
350 גרם קמח (½2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1 כפית בהרט לעוגות
100 גרם אגוזים שבורים גס (1 כוס)
150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
2 כפות סוכר חום
3/4 כוס דבש
120 מ"ל שמן רצוי שמן אגוזים (1/2 כוס)
3 ביצים
240 מ"ל קפה חזק – מים חמים עo כפית גדושה קפה נמס (1 כוס)
אופן ההכנה
1. משמנים את התחתית והדפנות של התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
מכינים את שכבת התפוחים
2. מבשלים סוכר ודבש בסיר כבד על להבה בינונית 10-7 דקות עד לקבלת צבע חום ענברי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים שמנת מתוקה, מערבבים היטב ומבשלים 5-3 דקות עד לקבלת טופי. מסירים מהכיריים ומצננים כמה דקות. יוצקים בזהירות את הטופי לתבנית.
3. מסדרים את התפוחים על גבי הטופי בחצי חפיפה כמו רעפים — מתחילים מהשוליים ומתקדמים לכיוון המרכז. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את הבלילה ואופים:
מכינים את הבלילה ואופים
4. מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, בהראט ואגוזים בקערה בינונית. שמים סוכר לבן, סוכר חום, דבש, שמן, ביצים וקפה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את החומרים היבשים תוך כדי ערבול עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. יוצקים את הבלילה על התפוחים.
6. אופים 40-35 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. מחכים 15-10 דקות עד שהעוגה מתקררת מעט והופכים. חשוב להפוך לפני שהעוגה מתקררת לגמרי, אחרת הטופי עלול להתקשות ולהדביק את העוגה לתחתית.