"עוגת בשר" (קלופס)

העוגה הזו אינה קינוח, היא המנה העיקרית

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • חלמון

למילוי:

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 גמבה גדולה קצוצה דק
  • מעט שמן לטיגון
  • 250 גר' בשר עוף טחון
  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • 250 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ דק או טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
  • 5-8 ביצים קשות, חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה עד לקבלת בצק נעים ורך.
  2. מרדדים 2/3 מהבצק ומניחים על תבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
  3. מרדדים את שליש הבצק הנותר ושומרים לכיסוי המאפה.

המילוי:

  1. מטגנים בשמן את הבצלים והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
  2. מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים, המלח, הפלפל השחור, הביצה וקמח המצה. מוסיפים את הבצלים והגמבות המטוגנים ומערבבים.
  3. הרכבת העוגה:
  4. משטחים מחצית מתערובת המילוי על שכבת הבצק שבתחתית התבנית.
  5. מניחים את פרוסות הביצים הקשות בשורה על הבשר.
  6. מכסים את הביצים בשארית תערובת הבשרים ומהדקים.
  7. מכסים בעלה הבצק המרודד. "צובטים" את הבצק בחיבורים מסביב ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
  8. מורחים מעל את החלמון ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 280 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

המתכון מאת מירה לישינסקי

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

22.11.06

(עודכן ב – 20.01.09)

מצרכים:

לתבנית אינגליש קייק:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • חלמון

למילוי:

  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1 גמבה גדולה קצוצה דק
  • מעט שמן לטיגון
  • 250 גר' בשר עוף טחון
  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • 250 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ דק או טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
  • 5-8 ביצים קשות, חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה עד לקבלת בצק נעים ורך.
  2. מרדדים 2/3 מהבצק ומניחים על תבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
  3. מרדדים את שליש הבצק הנותר ושומרים לכיסוי המאפה.

המילוי:

  1. מטגנים בשמן את הבצלים והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
  2. מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים, המלח, הפלפל השחור, הביצה וקמח המצה. מוסיפים את הבצלים והגמבות המטוגנים ומערבבים.
  3. הרכבת העוגה:
  4. משטחים מחצית מתערובת המילוי על שכבת הבצק שבתחתית התבנית.
  5. מניחים את פרוסות הביצים הקשות בשורה על הבשר.
  6. מכסים את הביצים בשארית תערובת הבשרים ומהדקים.
  7. מכסים בעלה הבצק המרודד. "צובטים" את הבצק בחיבורים מסביב ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
  8. מורחים מעל את החלמון ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 280 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.