חג לאילנות ולטבעוניות: עוגת בננה ופירות מיובשים

מזג האוויר החורפי עושה חשק להתנחם וט"ו בשבט מרים לפירות היבשים: מתכון קל להכנה של עוגת בננה עם חמוציות ואוכמניות, ללא רכיבים מהחי. כולל טיפים לגיוון
ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות, חגיגה לחובבי הפירות היבשים ובמקרה הזה, גם יום של נחת לטבעונים – כי אפשר בלי מוצרים מהחי. במיוחד למועד השמח וליום חורפי שכזה: מתכון לעוגה מפנקת, קלה להכנה, מנחמת ומחממת.
>> בחורף תיהנו יותר: 9 חופשות מפנקות בישראל
אל חשש גם לאוכלות כל, השילוב של הבננות ורסק התפוחים מתפקד על תקן ביצים ויוצר עוגה שהמרקם שלה לא מסגיר את העובדה שהיא נטולת ביצים, חמאה וחלב. טעמן של הבננות משתלב יפה עם פירות מיובשים או אגוזים. אני בחרתי בחמוציות ואוכמניות שהשריתי בוודקה. ככל שתשרו אותן יותר זמן, כך הן יספגו יותר אלכוהול, וזה יורגש היטב בעסיסיות של העוגה. המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

אופן ההכנה
- משרים חמוציות ואוכמניות מיובשות בוודקה למשך שעה לפחות ועדיף למשך לילה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים 2 תבניות.
- מערבלים בננות, סוכר ורסק תפוחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית-גבוהה. מזרזפים שמן ומיץ לימון באיטיות ותוך כדי ערבול. מגררים פנימה תוכן של מקל וניל ומעבדים עוד כמה דקות.
- מנפים לקערה נפרדת קמחים, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים ומערבבים. מוסיפים לקערת המיקסר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את הפירות המיובשים לתערובת ומחלקים את המסה לתבניות.
- אופים 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
טיפים לגיוון
את הוודקה אפשר להחליף בוויסקי או ברנדי. לפי אותה שיטה מכינים גם עוגת שוקו-בננה טבעונית: מוסיפים לקמח 2 כפות אבקת קקאו. מוותרים על הפירות המיובשים המושרים באלכוהול ומוסיפים 3/4 כוס שוקולד צ’יפס חלב או מריר.
***
המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן, כל המתכונים לט"ו בשבט