חג לאילנות ולטבעוניות: עוגת בננה ופירות מיובשים

עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מזג האוויר החורפי עושה חשק להתנחם וט"ו בשבט מרים לפירות היבשים: מתכון קל להכנה של עוגת בננה עם חמוציות ואוכמניות, ללא רכיבים מהחי. כולל טיפים לגיוון

88 שיתופים | 132 צפיות

ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות, חגיגה לחובבי הפירות היבשים ובמקרה הזה, גם יום של נחת לטבעונים – כי אפשר בלי מוצרים מהחי. במיוחד למועד השמח וליום חורפי שכזה: מתכון לעוגה מפנקת, קלה להכנה, מנחמת ומחממת.

>> בחורף תיהנו יותר: 9 חופשות מפנקות בישראל

אל חשש גם לאוכלות כל, השילוב של הבננות ורסק התפוחים מתפקד על תקן ביצים ויוצר עוגה שהמרקם שלה לא מסגיר את העובדה שהיא נטולת ביצים, חמאה וחלב. טעמן של הבננות משתלב יפה עם פירות מיובשים או אגוזים. אני בחרתי בחמוציות ואוכמניות שהשריתי בוודקה. ככל שתשרו אותן יותר זמן, כך הן יספגו יותר אלכוהול, וזה יורגש היטב בעסיסיות של העוגה. המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק:

עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
עוגה טבעונית של בננה ופירות מיובשים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו