סיר אדום וטעים בטירוף: עגבניות ממולאות באורז ובשר

עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע
עגבניות ממולאות באורז ובשר של לידור ברזיק-פרידלנד | צילום: דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

מתכון מנצח של לידור ברזיק-פרידלנד לעגבניות ממולאות עם טיפ חשוב: יש לבשל חלקית את האורז מראש, מה שחוסך את ההתלבטות עד כמה למלא את העגבניות, כדי שלא יתפקעו כשהמלית תגיע לנפח מלא

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 1:30 שעות | קל | כשר | בשר

החומרים

8 עגבניות אדומות בגודל אחיד
למלית
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
200 גרם בשר בקר טחון או טלה טחון
אורז פרסי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
360 מ”ל (½1 כוסות) מים רותחים
עלים קצוצים מצרור נענע
עלים קצוצים מצרור שמיר
100 גרם צנוברים
100 גרם צימוקים קטנים
לרוטב
1 כוס מים רותחים
1 כף רסק עגבניות אחיד

אופן ההכנה

1. חותכים את כיפות העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים אותן הפוכות על נייר סופג לניקוז הנוזלים.

מכינים את המלית
2. מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים בצל 3-2 דקות עד שנעשה שקוף. מוסיפים בשר ומטגנים 6-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משחים ונפרד לפירורים. מוסיפים אורז ומטגנים עוד כדקה. מתבלים במלח ופלפל.

3. יוצקים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שהמים נספגים והאורז מבושל למחצה.

4. מצננים מעט ומערבבים פנימה עשבי תיבול, צנוברים וצימוקים.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים ואופים
6. ממלאים את העגבניות בתערובת האורז והבשר עד למעלה ומניחים בתבנית בצפיפות (כדי שלא יתהפכו).

7. מערבבים רסק עגבניות עם כוס מים רותחים, מתבלים במלח ופלפל ויוצקים בעדינות על העגבניות וסביבן. מכסים היטב ברדיד אלומיניום.

8. אופים 30 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום, מכסים בכיפות העגבניות ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפ’ החדר.

למתכוני ממולאים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"