רוצה לעלות אליי לקרוא ספרים? הספריות עושות קאמבק
זוכרות אותן? בסלון, במסדרון וגם בחדרים, עמוסות ספרים ופריטים יפים, עשויות עץ, ברזל או אלומיניום. עכשיו הן חוזרות בגדול - בפרשנות עדכנית ומדליקה, כפיס עיצובי לכל דבר
אם לא בחרתן באופציית איקאה הזולה והברוכה, תגידו יפה שלום לספריות הפרימיום שכובשות את קירות הבתים שלנו. מעבר לעובדה שהן עושות סדר בספרים, מדובר באלמנט עיצובי מרשים וצבעוני, שגם מספר דבר או שניים על בעלי הבית. הספריות החדשות משמשות גם כמחיצות בין חדרים, כמעקות מסוגננים של גרמי מדרגות וכפינות אולטימטיביות להצגת תמונות משפחתיות ופריטים סנטימנטליים. דפדוף מהיר באתרים ובעמודים של חנויות העיצוב ואצל מעצבי הרהיטים מלמד שהספריות בשיאן: הן מעודנות, מינימליסטיות ולעתים פיסוליות, ויש להן פוטנציאל להעניק את האפיל המתבקש בכל חלל.
>>> בואו נעשה לנו חג: כך תעצבי פינת אוכל שמחה ונעימה
בעיצוב הספריות החדשות קיימות שתי אסכולות בולטות: אחת מהן דוגלת במתן במה לרהיט עצמו, הספרייה, שמהווה piece של ממש בחלל. השניי נותנת מקום של כבוד דווקא לאקססוריז שמוצגים בה (לא לשכוח את הוואזה) ומאפשרת להם לזרוח.
אנחנו גורסות שכמו תמיד, כדאי לשמור על איזונים ולא להעמיס יותר מדי אלמנטים ופריטים. היחס אמור להיות 60% ספרים והשאר חלל חופשי, עם מעט אקססוריז. טיפ חשוב: כשמסדרות ספרים, חלקם צריכים לעמוד, אחרים אפשר להשכיב ולשחק בקומפוזיציה שלהם, ותמיד אפשר להגדיר מיקומים על פי צבעים.
שלומית זלדמן, בעלת משרד לאדריכלות ועיצוב פנים, מציעה לשאול את עצמנו כמה שאלות לפני שקונות. "מרבית הספריות הן קבועות, וככאלה, אינן זולות", היא מסבירה. "לכן, רגע לפני שרצים לבחור את ספריית החלומות באחת החנויות או אצל נגר, חשוב להבין: למה היא תשמש ומה אנחנו מתכוונים להציג בה? האם בחלקה התחתון מתוכנן קמין? האם היא תכלול גם את מסך הטלוויזיה? האם נשתמש בה כדי לאחסן יותר ספרים, או שמא חפצי נוי? חשוב גם לקחת בחשבון את גובה הספרים: הגובה של ספרי קריאה שונה מהמידות של ספרי אמנות ועיצוב (שהם גבוהים משמעותית). המשתנים הללו יסייעו לתכנן את מבנה הספרייה ולהחליט על העומקים, גדלי התאים והקומפוזיציה הסופית".
>>> מאחורי הדירה המדהימה הזאת מסתתר סיפור מרגש ומפתיע
>>> מגרב שיק: המשרביה תחצוץ כל חלל בשיא הסטייל
לדברי קובי חליפה, בעלי חברת Arteferro המתמחה בעיצוב וייצור חלונות בלגיים ואלמנטים מברזל, "בניגוד לדירות שהולכות וקטנות – הבתים הפרטיים דווקא גדלים. בעליהם לא מסתפקים בארבעה קירות לבנים ומחפשים אלמנטים שיהוו קיר כוח, שטומן בחובו גם תוכן. בנוסף, בשנים האחרונות יש נטייה להחיות דברים נוסטלגיים מהעבר וממש כמו תקליטי הוויניל, גם הספריות חוזרות למרכז הבמה. הערגה לפריטים הללו גורמת להן להיות גדולות, עשירות ומתוחכמות".
חדרי הילדים לא נשארים מקופחים ומקבלים ספריה משלהם, כזו שניתן להניח בה צעצועים וספרים ותתן אשליה של חדר מסודר: