סלמון בחרדל ויוגורט

על סלט שעועית וזוקיני
88 שיתופים | 132 צפיות
לא לשכוח להשרות את השעועית למשך הלילה לפני הבישול
החומרים ל-4 מנות:
- 3 כפות חרדל דיז'ון
- 1/2 כוס יוגורט
- מלח, לפי הטעם
- פלפל לבן, לפי הטעם
- 4 פילה סלמון
לסלט:
- ½1 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה
- 1/4 בצל
- 1/2 גזר
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הטעם
- 2 זוקיני, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
- 1/4 כוס מיץ תפוזים
- 1/4 כוס מיץ אשכוליות
- סוכר, לפי הטעם
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור, לפי הטעם
- שמן זית, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה חרדל, יוגורט, מלח ופלפל.
- מניחים את הסלמון בתבנית משומנת קלות ומברישים בנדיבות בתערובת היוגורט.
- אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
הסלט:
- מסננים את השעועית ממי השריה ומעבירים לסיר.
- מכסים במים קרים ומוסיפים בצל וגזר. מביאים לרתיחה על אש גדולה ומסירים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.
- מכסים ומבשלים 40 דקות על אש קטנה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד 10 דקות.
- מסננים החוצה את השעועית ומערבבים עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מסדרים את הסלט בצלחת הגשה ומניחים מעל את הסלמון.