סלמון בחרדל ויוגורט

על סלט שעועית וזוקיני

88 שיתופים | 132 צפיות

לא לשכוח להשרות את השעועית למשך הלילה לפני הבישול

החומרים ל-4 מנות:

  • 3 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס יוגורט
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל לבן, לפי הטעם
  • 4 פילה סלמון

לסלט:

  • ½1 כוסות שעועית לבנה, מושרית לילה
  • 1/4 בצל
  • 1/2 גזר
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 זוקיני, חתוכים לרבעים ופרוסים דק
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/4 כוס מיץ אשכוליות
  • סוכר, לפי הטעם
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן זית, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה חרדל, יוגורט, מלח ופלפל.
  2. מניחים את הסלמון בתבנית משומנת קלות ומברישים בנדיבות בתערובת היוגורט.
  3. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

הסלט:

  1. מסננים את השעועית ממי השריה ומעבירים לסיר.
  2. מכסים במים קרים ומוסיפים בצל וגזר. מביאים לרתיחה על אש גדולה ומסירים את הקצף שהצטבר בעזרת כף.
  3. מכסים ומבשלים 40 דקות על אש קטנה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד 10 דקות.
  4. מסננים החוצה את השעועית ומערבבים עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מסדרים את הסלט בצלחת הגשה ומניחים מעל את הסלמון.