פסח לפי השף ארז קומרובסקי: מתכון לסלט תפוחי אדמה הכי טעים בעולם

השף ארז קומרובסקי לקח את סלט תפוחי האדמה המיתולוגי של סבתו, הוסיף לו טוויסט מרענן והרבה שום ירוק. והתוצאה: מנה טעימה בטירוף לשולחן ליל הסדר, מהסוג שתשמחו לאכול גם במשך כל השנה
סבתי היתה מתהפכת בקברה אם הייתה רואה מה עשיתי מה"קרטופל סלאט" שלה. אבל השילוב של השום הירוק עם תפוחי האדמה הוא שלמות שחבל להפסיד.
החומרים ל8־6 מנות | קל | צמחוני
עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
לחמניות כשרות וטעימות לפסח
תבשיל בשר ראש עם מנגולד ואפונת גינה
סלט תרד טורקי ופומלה הכי טעים שיש
החומרים
1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה בלדי עם הבוץ (יש בשוקי האיכרים ואפשר גם להזמין ברשת ממגדלים פרטיים)
עלים מ־4 ראשי שום ירוק, קצוצים דק
כוס עלי שומר צעירים (אם לא משיגים אפשר להחליף בחצי כוס עלי שמיר)
לרוטב
2 חלמוני ביצה בטמפרטורת החדר
½1 כפות חרדל דיז'ון
מיץ סחוט טרי מחצי לימון
½ כוס שמן זית עדין
1 כוס שמן תירס
מלח גס ופלפל לבן גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במים מומלחים מעט עד שהם מתרככים.
2. מכניסים את תפוחי האדמה המבושלים לתנור חם לייבוש לעשר דקות.
3. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
4. בינתיים מכינים את הרוטב: טורפים במטרפה ידנית את החלמונים והחרדל עם מיץ הלימון. 5. מוסיפים בזילוף איטי את השמנים תוך כדי טריפה. מתבלים במלח ובפלפל.
6. קורעים בידיים את תפוחי האדמה לנתחים גסים ומערבבים עם עלי השום הירוק הקצוצים ועלי השומר.
7. בוזקים מעט מלח ומגישים.
