מהיר להכנה וטעים בטירוף: סלט תפוחי אדמה עם טוויסט

סלט תפוחי אדמה וזיתים של שף אליאב גולדנברג | צילום: שרית גופן
סלט תפוחי אדמה וזיתים של שף אליאב גולדנברג | צילום: שרית גופן

התוספת המושלמת: השף אליאב גולדנברג מגלה את המתכון המנצח שלו לסלט תפוחי אדמה בטעם יווני עם תוספת כיפית של זיתים ועוד הפתעות

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 30 דקות | קל | כשר | טבעוני

החומרים

1 ק"ג תפוחי אדמה בקליפתם (אפשר גם גדולים)
1 בצל סגול בינוני קצוץ
2 כפות שמיר קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין לבן
מלח
פלפל שחור
3 כפות זיתי קלמטה או טאסוס

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים, ומיד בסיום הבישול מסננים ומקררים תחת מים זורמים. אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים, קולפים אותם לאחר הבישול, תפוחי אדמה קטנים אין צורך לקלוף.

2. מועכים קלות במזלג מחצית מתפוחי האדמה, ואת המחצית הנותרת חותכים לחצאים (או לקוביות בגודל כ-2 ס"מ אם משתמשים בתפוחי אדמה גדולים). מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.

למתכונים נוספים של סלטים היכנסי לאתר "השולחן"