סלט תפוחי אדמה ובוטרגו

בוטרגו הוא ביצי דגים, לרוב בורי או טונה, מיובשות בשעווה. הוא נקרא גם בוטרגה או בוטרדו, ומשתלב נהדר עם תפוחי אדמה
מצרכים:
ל-4 מנות:
8 תפוחי אדמה מזן ראטה או 3 תפוחי אדמה רגילים, מבושלים בקליפתם במי מלח
1 כף שמן זית
מלח גס
2 בצלים סגולים, פרוסים דק
25 גר' בוטרגו*, מגורר (להשיג בשווקים הגדולים ובמעדניות)
25 גר' בוטרגו*, קלוף ופרוס לפרוסות
2 כפות שמנת חמוצה
* בוטרגו הוא ביצי דגים, לרוב בורי או טונה, מיובשות בשעווה. הוא נקרא גם בוטרגה או בוטרד.
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
2. מניחים את תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים את שמן הזית והמלח הגס ומערבבים בעדינות.
3. מסדרים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, מפזרים עליהם את הבצל הסגול, הבוטרגו המגורר ופרוסות הבוטרגו, ומגישים לצד השמנת החמוצה.