המנה הכי מרעננת של פסח: סלט שום ירוק ועלי זעתר של ארז קומרובסקי

רגע לפני ליל הסדר, השף ארז קומרובסקי מפנק במתכון למנת פתיחה נהדרת וקלה להכנה: סלט שום ירוק עם עלי זעתר ושמן זית שיביא טעמים של אביב היישר לשולחן החג
סלט אביבי שישתלב באלגנטיות בארוחת החג ויתאים גם ליומיום כשידוך מושלם לעוף, דג או בשר צלויים. אני אוהב לאכול אותו גם עם גבינת לאבנה, שמן זית ופיתה חמה (ובלי הפיתה לאוכלי הכשר).
החומרים ל- 8־6 מנות | קל | צמחוני
עוד מתכונים שישדרגו לכן את פסח:
כרוב ממולא בבשר טלה עם פטנט סודי של השף ארז קומרובסקי
סלט שום ירוק ועלי זעתר של ארז קומרובסקי
קונפי כרישה, שומר ושום ירוק
החומרים
1 בצל גדול קצוץ דק
½1־2 כפות סומק
2 כוסות עלי שום ירוק קצוצים
2 כוסות עלי זעתר רעננים ומופרדים
4 כפות שמן זית סורי
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
מלח גס
אופן ההכנה
1. מערבבים את הבצל עם הסומק. מניחים בצד לעשר דקות.
2. מערבבים את הבצל והסומק עם עלי השום ועלי הזעתר, מטפטפים מעט מיץ לימון, טועמים וממליחים בעדינות. מזלפים עוד מעט שמן זית מלמעלה ומגישים מייד.
