הכי פרש שיש: סלט בריאות אביבי עם מלא דברים טובים

סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש | צילום וסטיילינג: לימור לניאדו תירוש
סלט קינואה ובטטות של לימור לניאדו תירוש | צילום וסטיילינג: לימור לניאדו תירוש

גם דל גלוטן, גם עתיר בוויטמינים וחלבונים וגם ממש מרענן וטעים? כן! מתכון לסלט קינואה ברוטב ויניגרט תפוזים עם שלל רכיבים משמחים כמו בטטות, שקדים וחמוציות

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 45 דקות | קל | כשר | אוכל בריא

ניתן לבטל את בת הטעם המרירה של הקינואה אם משרים אותה במים לחצי שעה ומבשלים בהרבה מים ל–8 דקות (כמו פסטה). לאחר הסינון מתקבלים גרגירים תפוחים, רכים ואווריריים בעלי טעם עדין ומתקתק. הקינואה נשמרת במקרר בקופסה אטומה למשך יומיים–שלושה.

החומרים

3/4 כוס קינואה בהירה, שטופה ומושרית במים קרים חצי שעה
1 ק"ג בטטות (4 בטטות קטנות), קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
3 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל שחור
3/4 כוס שקדים מולבנים
2 בצלים קצוצים דק
1 צרור ארוגולה (רוקט), שטוף ומיובש
1/2 כוס צימוקים שחורים קטנים, או צימוקי אוכמניות
לרוטב
60 מ"ל שמן זית (1/4 כוס)
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפוץ מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כף סילאן
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית את הבטטות, מערבבים עם שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. צולים 20 דקות או עד שהבטטות מתרככות (לא יותר מדי).

2. במקביל מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מסננים את הקינואה ממי ההשריה, מעבירים לסיר ומבשלים 8 דקות על להבה גבוהה וללא כיסוי. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל. שוטפים במי ברז ומסננים היטב. Ž

3. מחממים מחבת יבשה וקולים את השקדים 8־10 דקות על להבה נמוכה עד שהם מזהיבים. 

מכינים את הרוטב
4. שמים בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומנערים היטב.

מרכיבים את הסלט
5. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה את הבטטות, הקינואה, השקדים (שומרים 2 כפות להגשה) ויתר חומרי הסלט. יוצקים את הרוטב ומערבבים שוב. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים את יתרת השקדים ומגישים.

רוצה מתכוני קינואה נוספים? היכנסי לאתר "השולחן"