הכי טעים שיש: סלט פלפלים קלויים ברוטב שום

פמנטוניס לרגוס קון אז'ו – פלפלים מושרים ברוטב שום של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג
פמנטוניס לרגוס קון אז'ו – פלפלים מושרים ברוטב שום של שף נמרוד נורמן | צילום: איתמר גינזבורג

אין כמו סלט פלפלים אדום וקלוי: הייחוד במתכון הזה של השף נמרוד נורמן הוא בזרעי החילבה, שמוסיפים למנה טעם זר אבל מוכר

88 שיתופים | 132 צפיות

4־5 מנות | 10 דקות | קל | כשר | טבעוני

הייחוד של הפלפלים האלה הוא בזרעי החילבה, שמוסיפים למנה טעם זר–מוכר. אם אתם לא מוצאים פלפל שושקה, אפשר להשתמש גם בפלפל גמבה רגיל.

החומרים

10 פלפלים יבשים מתוקים שושקה שרופים על להבה גלויה
לרוטב שום
1 צרור פטרוזיליה
1 ראש שום קלוף
1/2 כוס חומץ בן יין לבן או חומץ אורז
1/2 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כף גרגירי חילבה מושרים בכוס מים

אופן ההכנה

1. טוחנים במעבד מזון פטרוזיליה, שום, חומץ, שמן זית, מלח, סוכר וגרגירי חילבה לתערובת אחידה. מעבירים לקופסה או קערה.

2. מקלפים פלפלים ושומרים את הנוזלים שניגרו.

3. מטביעים את הפלפלים ברוטב, מוסיפים את הנוזלים שניגרו מהם ומשרים במקרר. המנה מוכנה להגשה מיידית. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד שבוע.

למתכונים נוספים עם פלפלים היכנסי לאתר "השולחן"