סלט ערמונים, ברווז ופירות יער

88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר, בשרי
החומרים ל-8 מנות:
לסלט:
- 1 חזה ברווז (150 גר')
- 1 כפית מלח
- 1 כף תערובת חמישה תבלינים*
- 100 גר' חזה אווז מעושן, פרוס דק
- 240 גר' ערמונים מבושלים בוואקום, חתוכים לשמיניות
- 1 צרור ארוגולה
- 2 יח' אנדיב (עולש), מפורקות לעלים
- 100 גר' פירות יער טריים
- דלעת בינונית (150 גר'), להגשה
- לרוטב הוויניגרט-תאנים:
- 1/3 כוס חומץ תאנים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף אמרטו
- 2 כפות מירין
- 1 כף דבש
- קורט מלח, קורט פלפל
- תערובת תבלינים המכילה כוכב אניס, זרעי שומר, ציפורן, קינמון ופלפל שחור טחונים.
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת על להבה בינונית. מתבלים את חזה הברווז במלח ובתערובת חמישה תבלינים, מנמיכים את הלהבה וצולים כ-3 דקות מכל צד. שומרים בצד.
- פורסים את חזה הברווז דק ומערבבים עם כל יתר מרכיבי הסלט, מלבד הדלעת.
- מערבבים את כל חומרי רוטב הוויניגרט, יוצקים 8 כפות על הסלט ומערבבים.
- פורסים את הדלעת לעובי 2 מ"מ ולרוחב 10 ס"מ וחולטים 2 דקות במים רותחים.
- מסדרים פס דלעת לאורך הצלחת, מניחים מעל את הסלט ומגישים.
מצרכים:
ל-8 מנות:
לסלט:
- 1 חזה ברווז (150 גר')
- 1 כפית מלח
- 1 כף תערובת חמישה תבלינים*
- 100 גר' חזה אווז מעושן, פרוס דק
- 240 גר' ערמונים מבושלים בוואקום, חתוכים לשמיניות
- 1 צרור ארוגולה
- 2 יח' אנדיב (עולש), מפורקות לעלים
- 100 גר' פירות יער טריים
- דלעת בינונית (150 גר'), להגשה
- לרוטב הוויניגרט-תאנים:
- 1/3 כוס חומץ תאנים
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כף אמרטו
- 2 כפות מירין
- 1 כף דבש
- קורט מלח, קורט פלפל
- תערובת תבלינים המכילה כוכב אניס, זרעי שומר, ציפורן, קינמון ופלפל שחור טחונים.
אופן ההכנה:
מחממים מחבת על להבה בינונית. מתבלים את חזה הברווז במלח ובתערובת חמישה תבלינים, מנמיכים את הלהבה וצולים כ-3 דקות מכל צד. שומרים בצד.
פורסים את חזה הברווז דק ומערבבים עם כל יתר מרכיבי הסלט, מלבד הדלעת.
מערבבים את כל חומרי רוטב הוויניגרט, יוצקים 8 כפות על הסלט ומערבבים.
פורסים את הדלעת לעובי 2 מ"מ ולרוחב 10 ס"מ וחולטים 2 דקות במים רותחים.
מסדרים פס דלעת לאורך הצלחת, מניחים מעל את הסלט ומגישים.