סלט ערמונים, ברווז ופירות יער

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, בשרי

החומרים ל-8 מנות:

לסלט:

  • 1 חזה ברווז (150 גר')
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף תערובת חמישה תבלינים*
  • 100 גר' חזה אווז מעושן, פרוס דק
  • 240 גר' ערמונים מבושלים בוואקום, חתוכים לשמיניות
  • 1 צרור ארוגולה
  • 2 יח' אנדיב (עולש), מפורקות לעלים
  • 100 גר' פירות יער טריים
  • דלעת בינונית (150 גר'), להגשה
  • לרוטב הוויניגרט-תאנים:
  • 1/3 כוס חומץ תאנים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף אמרטו
  • 2 כפות מירין
  • 1 כף דבש
  • קורט מלח, קורט פלפל
  • תערובת תבלינים המכילה כוכב אניס, זרעי שומר, ציפורן, קינמון ופלפל שחור טחונים.

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת על להבה בינונית. מתבלים את חזה הברווז במלח ובתערובת חמישה תבלינים, מנמיכים את הלהבה וצולים כ-3 דקות מכל צד. שומרים בצד.
  2. פורסים את חזה הברווז דק ומערבבים עם כל יתר מרכיבי הסלט, מלבד הדלעת.
  3. מערבבים את כל חומרי רוטב הוויניגרט, יוצקים 8 כפות על הסלט ומערבבים.
  4. פורסים את הדלעת לעובי 2 מ"מ ולרוחב 10 ס"מ וחולטים 2 דקות במים רותחים.
  5. מסדרים פס דלעת לאורך הצלחת, מניחים מעל את הסלט ומגישים.

מצרכים:

ל-8 מנות:

לסלט:

  • 1 חזה ברווז (150 גר')
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף תערובת חמישה תבלינים*
  • 100 גר' חזה אווז מעושן, פרוס דק
  • 240 גר' ערמונים מבושלים בוואקום, חתוכים לשמיניות
  • 1 צרור ארוגולה
  • 2 יח' אנדיב (עולש), מפורקות לעלים
  • 100 גר' פירות יער טריים
  • דלעת בינונית (150 גר'), להגשה
  • לרוטב הוויניגרט-תאנים:
  • 1/3 כוס חומץ תאנים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף אמרטו
  • 2 כפות מירין
  • 1 כף דבש
  • קורט מלח, קורט פלפל
  • תערובת תבלינים המכילה כוכב אניס, זרעי שומר, ציפורן, קינמון ופלפל שחור טחונים.

אופן ההכנה:

מחממים מחבת על להבה בינונית. מתבלים את חזה הברווז במלח ובתערובת חמישה תבלינים, מנמיכים את הלהבה וצולים כ-3 דקות מכל צד. שומרים בצד.

פורסים את חזה הברווז דק ומערבבים עם כל יתר מרכיבי הסלט, מלבד הדלעת.

מערבבים את כל חומרי רוטב הוויניגרט, יוצקים 8 כפות על הסלט ומערבבים.

פורסים את הדלעת לעובי 2 מ"מ ולרוחב 10 ס"מ וחולטים 2 דקות במים רותחים.

מסדרים פס דלעת לאורך הצלחת, מניחים מעל את הסלט ומגישים.