סלט לוביה ירוקה ויבשה עם עגבניות מיובשות

המיזוג בין הלוביה לעגבניות המיובשות מביא את הטוויסט למנה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, פרווה

החומרים ל-6 מנות:

  • 600 גר' לוביה ירוקה טרייה
  • 1 כוס לוביה יבשה
  • 2 בצלים סגולים
  • 12-10 עגבניות מיובשות-כבושות, קצוצות
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • 2 עגבניות טריות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

  1. מנקים את הלוביה הירוקה (כפי שמנקים שעועית ירוקה), חותכים לשניים וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. מעבירים את הלוביה למי קרח.
  2. מבשלים את הלוביה היבשה במים רותחים כ-1/2 שעה עד להתרככות. מוציאים את הלוביה ושוטפים במים קרים.
  3. פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקיקות. קוצצים את העגבניות המיובשות, הפטרוזיליה והשום.
  4. חותכים את העגבניות הטריות לרבעים, מסירים את החלק המרכזי עם כל הגרעינים וחותכים לקוביות.
  5. מכניסים לקערה גדולה את כל החומרים ויוצקים מעל את שמן הזית והחומץ. מתבלים במלח ובפלפל, ומגישים בטמפרטורת החדר.

מצרכים:

ל-6 מנות:

  • 600 גר' לוביה ירוקה טרייה
  • 1 כוס לוביה יבשה
  • 2 בצלים סגולים
  • 12-10 עגבניות מיובשות-כבושות, קצוצות
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • 2 עגבניות טריות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מנקים את הלוביה הירוקה (כפי שמנקים שעועית ירוקה), חותכים לשניים וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה. מעבירים את הלוביה למי קרח.

מבשלים את הלוביה היבשה במים רותחים כ-1/2 שעה עד להתרככות. מוציאים את הלוביה ושוטפים במים קרים.

פורסים את הבצל הסגול לטבעות דקיקות. קוצצים את העגבניות המיובשות, הפטרוזיליה והשום.

חותכים את העגבניות הטריות לרבעים, מסירים את החלק המרכזי עם כל הגרעינים וחותכים לקוביות.

מכניסים לקערה גדולה את כל החומרים ויוצקים מעל את שמן הזית והחומץ. מתבלים במלח ובפלפל, ומגישים בטמפרטורת החדר.