הכי פרש שיש: סלט אנדיב ויניגרט אגוזים של אסף גרניט

סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
סלט אנדיב ווינגרט אגוזים של אסף גרניט | צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

סלט מרענן בעל טעמים עשבוניים, עם קורטוב של מרירות ומתיקות כמו החיים עצמם. אסף גרניט מגלה את המתכון שלו לסלט שיבוא לכן בול בארוחת הצהריים

88 שיתופים | 132 צפיות

8-6 מנות | 5 דקות |  קל מאוד | כשר | צמחוני

אני אוהב סלט עשיר ברוטב, לכן הכמויות שבמתכון יספיקו לארבעה סבבים של סלט לפחות עם אפשרות לעודף שיישאר לארוחה הבאה.

איך מכינים מיקס אגוזים:
אנחנו משתמשים בו המון במסעדה והוא מחולל פלאים בסלטים, מנות בשר וקינוחים. מכניסים לשקית אטומה 50 גרם אגוזים משני סוגים או יותר: פיסטוק, קשיו, פקאן, לוז, מלך ושקד. חובטים בהם בעדינות באמצעות פטיש עד שנשברים לחתיכות גדולות. קולים את השברים בתנור אפייה או בטוסטר אובן ב-150 מעלות במשך כ-10 דקות רק עד שהם מעלים ניחוח. מעבירים לצנצנת אטומה. הם נשמרים לשבוע, עדיף מחוץ למקרר, במקום נטול לחות.

החומרים

לסלט
4 ראשי אנדיב מופרדים לעלים — מסירים 3 ס”מ מתחתית האנדיב, והעלים נפרדים מעצמם
250 גרם תותים שטופים וחצויים
3-2 כפות מיקס אגוזים (ראו מתכון למעלה)
צרור עלי רשאד שטופים היטב ללא גבעולים
2 כפות מיץ לימון
לוויניגרט
1 כוס מיץ תפוזים
1 שן שום קלופה
1 כף חרדל דיז'ון גרגרים גרגרים
1 כפית מלח
פלפל שחור טחון
1/2 כוס שמן זית
½1 כוסות שמן ניטרלי

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט
1. מערבלים את כל הרכיבים למעט השמנים בבלנדר במשך כדקה. מזלפים באיטיות את השמנים תוך כדי ערבול עד שנוצרת משחה חלקה וחלבית.

מכינים את הסלט
2. מניחים עלי רשאד בקערה ומזלפים מיץ לימון.

3. מניחים בקערת הגשה עלי אנדיב, תותים ואגוזים ומערבבים. מתבלים ב-1/3 מכמות הוויניגרט ומערבבים בעדינות. מפזרים את עלי הרשאד מעל ולא מערבבים עם הוויניגרט משום שהמגע עם השמן גורם להם לנבול.

הכנה מראש: את הוויניגרט אפשר להכין עד שבוע מראש, אבל מערבבים עם הסלט ממש לפני ההגשה.

המתכון פורסם במקור באתר השולחן