ירושלים של עכשיו: עשינו סופ"ש במלון מחודש עם מסעדת שף מעולה ובר נסתר

כל ההוז אנד שמוז בג'רוז. מלון ענבל | צילום: אבי רום
כל ההוז אנד שמוז בג'רוז. מלון ענבל | צילום: אבי רום

בליבה של שכונת טלביה האלגנטית שוכן מלון ענבל הירושלמי, שעבר מייקאובר מפתיע - עם קומת פרימיום חדשה, עיצוב מעודכן, ואגף קולינרי כשר, שלא היה מבייש את הסצנה התל אביבית. וכן, התאהבנו מחדש

88 שיתופים | 132 צפיות

אני מודה: אני אוהבת את ירושלים. לא האהבה הקלישאתית של תיירת מתלהבת, אלא כזו שנבנית לאט, עם השנים. היא התחילה לפני המון שנים כיעד לחופשת חמשוש זריזה או אובר-נייט זוגי באמצע שבוע וכמו שקורה עם ערים שמספרות סיפור, היא הלכה ונפתחה בפניי. כי בעיניי, בג'רוז יש הכל: קולינריה משובחת, אוויר הרים עם חורף אמיתי כמו בחו"ל, פיסות היסטוריה שמגיחות ככה פתאום מעבר לפינה ושכונות שהופכות כל טיול קצר למחקר אנתרופולוגי. יש בה יופי ומורכבות, רגעים מרגשים וגם כאלה מעצבים, פקקים וצפירות. ואולי זו הסיבה שאני חוזרת אליה שוב ושוב, היא לא מנסה להיות קולית או מגניבה. היא פשוט היא.

>> חופשה עם שיק: 20 מלונות הבוטיק שווים בתל אביב

מה הקטע

בלב שכונת טלביה האלגנטית שוכן מלון ענבל – מלון חמישה כוכבים ותיק, שנראה כמו מצודה ירושלמית, עם מבנה אבן שתכנן האדריכל יעקב רכטר לפני כ-40 שנה. לאחרונה עבר המלון מתיחת פנים מרשימה, כולל תוספת של שתי קומות חדשות עם חדרי פרימיום בצהוב עמוק ודרמטי – טייק אוף ל"ירושלים של זהב". הקומות החדשות כוללות גם טרקלין עסקים מפואר שצופה אל חומות העיר, ומזמין להתבונן על ירושלים מלמעלה, לספוג את האור, הקצב, והקסם שהיא יודעת לייצר מעצמה.

רושם ראשוני

כבר בכניסה אפשר להרגיש שיש כאן משהו אחר. הלובי רחב, מואר, מזמין – עם ריהוט בגוונים חמים, נגיעות פליז ואבן ירושלמית, והרבה עץ וטקסטיל שנותנים תחושת חמימות. יש פה שפה עיצובית שלוקחת השראה מהעבר, אבל לא נתקעת בו: אמנות תנ"כית על הקירות לצד פרטים עכשוויים, ואלמנט שחוזר בכל חלל, סידורי פרחים מוקפדים, יפים, חיים. כמעט כמו אמירה עיצובית בפני עצמה.

הסוויטה

התארחנו בגרנד פרימיום עם נוף לעיר העתיקה – בפועל, זו סוויטה מרווחת של 48 מ"ר עם מרפסת מהממת שמרוצפת באריחים מצוירים בשחור-לבן, שמביטה לגן הפעמון, חומות העיר ומבנים היסטוריים – אלה כאילו מציצים באגביות ומייצרים אווירה. העיצוב קלאסי ואלגנטי; טפטים בהירים, ספות קטיפה, תאורה נוגה ומנורת רצפה שמפזרת אור נעים, קיר כוח מחופה עץ כהה שמוסיף עומק וסטייל. מיטת קינג סייז מפנקת עם שני סטים של כריות הבטיחו כירבול נעים, עם מצעי כותנה מעומלנים וריחניים. למרגלות המיטה יש ספת רביצה למי שמתחשק לראות נטפליקס מקרוב בטלוויזיה עצומה בגודלה, עם המון ערוצים. לקראת השקיעה ישבנו עם כוס יין ונשמנו אוויר פסגות, כשאור אחרון צובע את היופי הזה בגוונים של צהוב וכתום. במלון יש 330 חדרים וסוויטות, מחדרי סטנדרט בני 24 מ"ר ועד לסוויטה נשיאותית המשתרעת על פני 110 מ"ר ומרפסת של 61 מ"ר.

מלון ענבל. חדר גרנד פרימיום נוף לעיר העתיקה | צילום: עודד סמדר
מלון ענבל. חדר גרנד פרימיום נוף לעיר העתיקה | צילום: עודד סמדר

חדר האמבטיה

אני אוהבת חדרי אמבטיה חכמים, ובענבל, הוא בדיוק כזה. הכניסה רחבה, המראה גדולה והתאורה רכה ונעימה. אזור השירותים מופרד, וגם האזור הרטוב – המקלחת והאמבטיה – מופרדים במחיצת זכוכית ששומרת על שאר החלל יבש ומסודר. יש כאן אמבטיה גדולה ומפנקת, מוצרי טיפוח של Molton Brown, וחלוקי מגבת עבים ונעימים – כל מה שצריך בשביל חווית מקלחת

מלון ענבל. חדר גרנד פרימיום נוף לעיר העתיקה | צילום: עודד סמדר
מלון ענבל. חדר גרנד פרימיום נוף לעיר העתיקה | צילום: עודד סמדר

ארוחת הבוקר

עם תפאורה של גן הפעמון וקירות מחופים אבן ירושלמית, הכל מרגיש כאן טעים יותר. ארוחת הבוקר עשירה, עם מגוון רחב של גבינות, ירקות, ממרחים וחמוצים. דגמנו אפילו מאפה דלעת מיוחד וחציל בטחינה עם טוויסט. הטבעוניות לא מקופחות בענבל וזוכות לפינוקים כמו בטטה בתנור, אנטי פסטי וקציצות ירק. עוד מציעים כאן דגים מעושנים, שקשוקה, עמדת חביתות עם תוספות טריות ומפנקות, עמדת מאפים הכוללת, איך לא, בייגל ירושלמי טרי והמון סוגי לחמים ומאפים. בפינת המתוקים נצפו פנקייקים, וופל בלגי, מאפים עם פירות עם רטבים כמו קרם לוטוס, לשחיתות מושלמת. סיימנו עם קפה איכותי מעשה ידו של הבריסטה מעמדת הקפה.

קולינריה

הקולינריה הפכה לאחד מסימני ההיכר של המלון. מעבר לארוחות הבוקר והערב, פועל כאן לאונג’ חלבי לאורך כל היום, וגם פופ-אפים קולינריים שמתקיימים מעת לעת. אבל גולת הכותרת היא ללא ספק מסעדת 02 – מסעדת שף כשרה, בניצוחו של אברהם פרייזן, שמגישה מנות מדויקות וטעימות במיוחד. יש כאן וייב של אוכל ירושלמי אותנטי עם נגיעה נוסטלגית, אבל הביצוע וההגשה לגמרי עכשוויים. לא מפתיע שהמסעדה נבחרה לאחרונה לאחת מ-20 המסעדות הכשרות הטובות בישראל. אהבנו במיוחד בראשונות: מנת הסביצ'ה מוסר ים העדינה, סלט העלים הטריים והפריכים, ברוטב ויניגרט הדרים מדויק, ארטישוק ירושלמי צלוי עם פיקניה כבושה על מצע לאבנה קשיו. בעיקריות עפנו על הקורנדביף, שמוגש עם כרוב סגול ושפצלה רך שנמס בפה, מנת פריים ריב במידת עשייה של מדיום פלוס, עם צ'יפס קריספי בצד ומח עצם שבא בול עם המנה. לצד הארוחה, יין ישראלי שמיוצר במיוחד למסעדה במהדורה מוגבלת. במקום גם חדר פרטי לאירועים קטנים ואינטימיים. ושווה לציין: בערב רגיל, באמצע השבוע, ב-19:30, המסעדה הייתה מלאה.

מסעדת 02 במלון ענבל | צילום: יונתן בן חיים
מסעדת 02 במלון ענבל | צילום: יונתן בן חיים

במהלך נובמבר, פסטיבל המרקים של מלון ענבל חוזר, ומציע אירוח של 'אכול כי יכולתך', עם 5 סוגי מרקים מהבילים עם כל התוספות האפשרויות (כולל לוקשים ושקדי מרק), לצד מיני מטבלים ומאפים שיצאו הרגע מהטאבון. 105 ש"ח לאדם, גם לאורחים ולאורחות שאינם לנים במלון.

פסטיבל המרקים במלון ענבל | צילום: עוז אוחיון
פסטיבל המרקים במלון ענבל | צילום: עוז אוחיון

בר 22

זה מרגיש כמו סוד ירושלמי קטן: מאחורי דלת עץ כבדה, בפינה כמעט חבויה בלובי, מתגלה מקום יפה במיוחד.העיצוב סקסי, האווירה אינטימית, ויש משהו מאוד ניו יורקי במקום – גופי תאורה שיורדים נמוך על שולחנות פליז, הרבה קטיפה כחולה, אור רך שמלטף את הכל. התפריט של כפיר חדד מושקע ומחמיא לדרינקים, בלי להעמיס. יש כאן המבורגר אנטרקוט בלחמניית בריוש עם בצל מטוגן, איולי חלפיניו ותפוח אדמה מדורה קריספי, קרפצ'ו, סשימי, חציל על האש ואפילו שיפוד אנטרקוט. עמדת הבר עצמה מרשימה – תפריט אלכוהול עשיר, עם עשרות סוגי וויסקי ומבחר ג'ין איכותי. לגמרי לא מה שמצופה מבר של מלון – האווירה והסטייל הם הכי תל אביב פינת מנהטן. מקום לדייט אינטימי או לבילוי ערב, עם תחושת מסתורין קטנה שכאילו נועדה רק למי שמצאה את הדלת.

Bar 22. מלון ענבל | צילום: איתמר גינצבורג
Bar 22. מלון ענבל | צילום: איתמר גינצבורג

טרקלין העסקים

בקומה התשיעית, עם מרפסת פנורמית על כל העיר, ממוקם טרקלין העסקים של המלון. האור הטבעי זורם פנימה דרך חלונות ענק, וספות רכות עם פינות ישיבה מספקות מקום שקט לפגישה עסקית, עבודה נינוחה או פשוט עצירה לארוחה קלה. במהלך היום מוגשים כאן ביסים קטנים שמתחלפים; ממאפים וגבינות ועד דרינק של ערב. הטרקלין פתוח עד שעות הערב המאוחרות, ומהווה אופציה מעולה למי שמחפשת פינה שקטה עם נשנוש קטן ליד.

מלון ענבל. טרקלין עסקים | צילום: איה בן-עזרי
מלון ענבל. טרקלין עסקים | צילום: איה בן-עזרי

מה בסביבה

מה לא? שכונת טלביה עצמה היא תענוג לשיטוט – שלווה, יפה, שקטה. במרחק הליכה: שוק מחנה יהודה (שווה להצטרף לסיור מודרך או פשוט ללכת לאיבוד בסמטאות), מדרחוב ממילא, תיאטרון ירושלים, גן הפעמון למרגלות המלון, ימק"א וגם בית הנשיא. במהלך חודש נובמבר מתקיים בבית הקונפדרציה פסטיבל העוד הכולל עשרות מופעים שמביאים מסורות מוזיקליות מרחבי המזרח התיכון, יריד רטרושלים בימי חמישי, מרכז העיר הופך לבזאר ענק של עתיקות ואספנות – פריטי וינטג', כלים, צעצועים, יודאיקה, תכשיטים, ספרים, ריהוט, תקליטים ועוד. יין Expo, תערוכת יין בהשתתפות יקבים וייננים מובילים, עם טעימות, מפגשים ואירועי מוזיקה חיה.

מדד הפרטים הקטנים

בכל מקום במלון פגשתי סידורי פרחים טריים ומיוחדים, לא רק בלובי ובאזורים הציבוריים, אלא גם בחדר האמבטיה ובסוויטה.
אהבתי במיוחד את התחושה שזה מלון שלא מנסה להרשים בכוח. הוא שם, בנינוחות, כאילו תמיד היה. רק עבר ריסט – עיצוב חדש, פרשנות עכשווית לקלאסיקה ישנה וטובה. אוכל טוב, מיקום מצוין, ונוף של עיר שיודעת לספר את עצמה הכי יפה, דווקא כשהיא לא מנסה.

מחירים

חדר סטנדרט זוגי, כולל ארוחת בוקר – החל מ־1,690 ש"ח ללילה.
חדר גרנד פרימיום עם נוף לעיר העתיקה – החל מ־3,190 ש"ח ללילה.
להזמנות

הכותבת הייתה אורחת המלון