סיורים קולינרים מרתקים וטעימים במיוחד

המפית הקולינרית (צילום: צור ריכטר לוין)
המפית הקולינרית (צילום: צור ריכטר לוין)

סוף סוף זכינו להקלות ואפשר להסתובב, ואם אפשר לאכול על הדרך - הרי זה משובח. מסיור אוכל בפינות הסודיות של ירושלים ועד מסלול עם שף פרטי בחיפה - כל הסיורים הקולינרים שיאווררו אתכן

88 שיתופים | 132 צפיות

כולם מדברים על הקולינריה הישראלית כאיט גירל, וכשהעולם כולו צבוע אדום – זוהי ההזדמנות לבחון מה קורה בסביבה הקרובה. סיורי אוכל מודרכים (במגבלות התו הסגול כמובן) או וירטואליים, מספקים בריחה טעימה מהמציאות ומהמטבח, שאפילו לבשלניות שבינינו קצת נמאס ממנו. הנה כמה אפשרויות מלהיבות.

Walk Eat Jerusalem
פיתות דקיקות ושווארמה משובחת, מאפה מוטאבק פריך ממולא גבינה מתוקה וקבב בעמידה ברחוב – כל אלה ועוד צובעים את שיטוטי האוכל של לילך רובין בצבעוניות הסוערת שנקראת "ירושלים". כפעילה חברתית, יזמית, חוקרת אוכל ולשעבר בעלת קפה שרגא, רובין מכירה את מקומות האוכל הכי סודיים ואינה חוששת לספר. ולמה שיטוט? כי כל מסלול טומן בחובו הפתעות: שיחה ספונטנית עם יצרן מקומי, טעימות מעבר ללו"ז והצצה לתוך סירים – כולם מתובלים באנקדוטות וסיפורים על מרקם החיים השברירי בירושלים. המסלולים מדגישים את רב־הלאומיות שבבירה ועוברים גם במזרח העיר – לונה פארק קולינרי מסעיר, שאחריו שלום וקירוב לבבות הופכים ליותר מאשר סתם סיסמה. 250־280 ש"ח, walkeatjlm.com

Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)
Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)
Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)
Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)
Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)
Walk eat jim (צילום: צור ריכטר לוין)

המפית הקולינרית
אם סיור קבוצתי אינו כוס התה שלך, למה לא סיור בהדרכה וירטואלית? "המפית הקולינרית", יוזמה חדשה של איש הקולינריה דוד כהן, כאילו נתפרה למידות התקופה הנוכחית, שמכתיבה ריחוק חברתי וגמישות מקסימלית. לאחר ההרשמה תקבלי קישור להורדת אפליקציה וקוד אישי, ומכאן נפתח בפנייך כל טוב אזור הר הנגב: טעימות שמן זית ויין בחוות בודדים, בשרים מעושנים בדוכן בקצה העולם ואפילו סקונס וממרחים במסיבת תה בריטית בשדה בוקר. אפשר לדלג בין הנקודות בכל סדר שמתחשק ואפילו לפרוס אותן על פני הסופ"ש. האפליקציה מספקת מידע על כל נקודת טעימה ומכוונת גם לאטרקציות מעניינות בסביבה שאינן אוכל, למשל תחנת הכוח הסולרית באשלים. כ־110 ש"ח, al-hamapit.co.il

המפית הקולינרית (צילום: צור ריכטר לוין)
המפית הקולינרית (צילום: צור ריכטר לוין)

אצל ארז במטבח
"הנסיך של ואדי ניסנס", כך קוראים לארז גולקו מאחורי גבו מטיילים שחוו סיורי אוכל בהדרכתו. השף החיפאי חש בוואדי ניסנס כמו במטבח הפרטי שלו: מכאן הוא אוסף חומרי גלם לבישול ארוחות שהוא עורך בביתו ולמארזי בראנץ' סקסיים שמשוגרים במשלוח. זעתר וסומק טרי, חלבה ודבש חרובים, סביצ'ה מדג טרי שנאכל בעמידה בפתח חנות דגים, חומוס מסורתי ופלאפל מיתולוגי מתבלים את הסיור בטעמים עונתיים ומקומיים. בכל עצירה תקבלי הסבר על הייחוד של הדוכן או החנות, ומומלץ בהחלט למלא את הסל שתקבלי בתחילת הדרך במעדנים חיפאיים למזכרת. 150 ש"ח, inmykitchen.co.il

האוכל הטוב בישראל
שיער אדום־אש וטמפרמנט תואם הם סימני ההיכר של לין לוי, עיתונאית אוכל העורכת סיורי קולינריה בחורפיש. המסלול שמתמקד בהעצמה נשית, לא דבר של מה בכך בחברה הדרוזית, נפתח במקום שמייצר את הפיתה הדרוזית הכי גדולה בארץ (דמייני גלגל של משאית) ומשם הוא נוסק לשלל טעימות: לבנה ביתית ועלי גפן, מאפה פטאייר ממולא בתרד בר, מאכלים ביתיים ופטיר – מאפה בצק מתוק במילוי סחלב, בסך הכול כ־15 טעימות שאחריהן חגורת הבטיחות ברכב בקושי נסגרת. בתחנה היחידה שאינה מבוססת אוכל, תזכי להגיע לנקודת תצפית מרהיבה שמזינה את הלב והנשמה. 250 ש"ח, בנייד: 054-5587742 או באינסטגרם: thebestfoodinisrael@

טעימות בשדרות
"כשאני שואלת אנשים מהי המילה הראשונה שמתקשרת בעיניהם עם שדרות, 90 אחוזים אומרים קסאמים וצבע אדום – אבל יש כאן אוכל נהדר", אומרת עדי רוזן, יזמית תושבת העיר, ששמה את הקולינריה השדרותית על המפה. ואכן, סיור טעימות מגלה שבעיר הדרומית התפתחה סצנת אוכל מסקרנת: פיצה צ'יפס ופיצה ארטישוק, פיצוחי פירות יער ופיצוחי חלבה ושוקולד, לחמניית פרנה בעבודת יד במילוי מעורב ירושלמי ו"החומוס של טחינה", חומוסייה שנולדה בשדרות, שלה סניפים בתל אביב וירושלים. ביקורים במוזיאון הקסאמים ובכפר הסטודנטים שנבנה ממכולות מחברים בין האוכל לעיר ולאנשיה, שלא יעזבו את שדרות לטובת אף מקום אחר. 200 ש"ח, בנייד: 054-2212646 או באתר: travelandeat.co.il

 >>> הצימרים המומלצים בגליל ובגולן