למיטיבי לסת: סיורים קולינרים הם הדרך המועדפת לגלות את אירופה

לוקומדס בדבש ברחובות אתונה | צילום דויד קופר
לוקומדס בדבש ברחובות אתונה | צילום דויד קופר

יין ארטישוק ברומא, צדפות טריות בברלין או טברנות מקומיות ביוון? גרגרנים, התפקדו: אספנו עבורכם את הסיורים הקולינרים הכי שווים לחופשה האירופאית שלכם. ויש גם סיורים כשרים וצמחונים

88 שיתופים | 132 צפיות

השמיים נפתחו, פסח מתקרב וגם החגים כבר מעבר לאופק, והחשק שלנו לחופשה בחו"ל הולך וגובר. קפיצה קטנה לבירה אירופאית תספק לך אוויר לנשימה וטעם של מקום אחר, כזה שחסר כל כך בשנתיים שבהן הסתגרנו מפני המגפה. בין שופינג סוער וביקור במוזיאון – ויש כל כך הרבה מה לראות – כדאי לשלב סיור קולינרי. מדריכים ישראלים דוברי עברית ייקחו אותך בקבוצה או בזוג לטעום פיצה רומאית ודג מלוח הולנדי, זיתים וגבינות יווניות, גומבוץ הונגרי ואוכל רחוב טורקי בברלין. הצטיידי בנעלי הליכה ועם רעב גדול כי אוכלים המון. לטובת הנשארים בבית, הוספנו המלצות מה כדאי להביא כמזכרת טעימה.

פיצה ויין ארטישוק יהודי | רומא

מיכל מילרד היא שם נרדף בכל הקשור לקולינריה בארץ המגף: שפית שהחלה את דרכה כקונדיטורית במסעדת מסה בתל אביב ומשם המשיכה למסעדות ופרויקטים קולינריים ברחבי העולם. בשנים האחרונות היא מתגוררת באיטליה ומציעה סיור קולינרי למיטיבי לסת, שייקח אותך לשיטוט בסמטאות של רומא דרך ריחות, טעמים סיפורים והסברים על תרבות האוכל האיטלקייה והרומאית בפרט.
מה טועמים קפה באחד מבתי הקפה המפורסמים בעיר, פיצה רומאית וסופלי (כדור אורז ממולא ומטוגן), יין ארטישוק יהודי ברובע טרסטברה ההיפסטרי, גלידה, לימונצ'לו ועוד. באחת התחנות מספרת מילרד על חקלאות מקומית ועל תנועת סלואו פוד, שנולדה באיטליה.
מתי וכמה 80 אירו לאדם, 150 אירו לזוג. המחיר כולל טעימות, שתיה קלה, אלכוהול והדרכה בשפה העברית. הסיור נמשך כארבע שעות ומשתתפים בו כ־12 איש. ניתן להתאים את הסיור לאוכלי כשרות (ללא תעודת כשרות) לצמחוניים, לילדים ולנמנעים מגבינות או בשר.
מזכרת לקנות הביתה פרמג'נו רג'יאנו מיושן 36 חודשים.
פרטים והזמנות באתר

פיצה רומאית | צילום מיכל מילרד
פיצה רומאית | צילום מיכל מילרד
מריטוצו, מאפה איטלקי ממולא קצפת | צילום מיכל מילרד
מריטוצו, מאפה איטלקי ממולא קצפת | צילום מיכל מילרד

זיכרון של טעם נשכח | בודפשט

עופר ורדי, מחבר הספר גולאש לגולש – מטעמי המטבח ההונגרי (הוצאת לאנצ'בוקס), מתגורר בבודפשט כבר חמש שנים ומתמחה בסודות הקולינריים של בירת הונגריה. "בכל סיור האורחים מרגשים אותי מחדש", הוא מספר. "יש כאלה שעבורם המטבח ההונגרי הוא זיכרונות ילדות והם באים כדי להיזכר ולעשות השוואות. כבר קרה לא פעם שלשולחן הגיעו במהלך הסיור מנות נשכחות, וטעמן העלה דמעות געגועים והודעות וואטסאפ נרגשות לבני המשפחה שנשארו בישראל". קהל נוסף הוא פודיז שזהו להם המפגש הראשון עם המטבח ההונגרי המשובח.
מה טועמים פוזלק, פפריקש, גומבוצים ועוד ועוד, סך הכול יותר מ-15 מנות ומשקאות.
מתי וכמה 120 אירו לאדם, פעוטות בני פחות משלוש – חינם. סיורי האוכל נמשכים כארבע שעות והם עוברים בבתי אוכל נסתרים בבודה (ברובע 1 וברובע 2) ובפשט (ברובע 13). בכל קבוצה עד 8 משתתפים.
מזכרת לקנות הביתה פפריקה, המצאה הונגרית והתבלין הלאומי. אין מקום שבו היא טעימה יותר מאשר בבודפשט.
פרטים והזמנות באתר

מרק דובדבנים בשמנת | צילום עופר ורדי
מרק דובדבנים בשמנת | צילום עופר ורדי
שניצל הונגרי | צילום עופר ורדי
שניצל הונגרי | צילום עופר ורדי

מטבחי מהגרים ומוסדות קולינריים | ברלין

איתי נוביק מתגורר בברלין כבר 11 שנים. תחת המותג Elements of Food, המוקדש כולו לקולינריה, הוא מפעיל קייטרינג הפונה לקהל ברלינאי אנין ומעביר סיורי אוכל, ששמים במרכז את ההיסטוריה הקולינרית של ברלין וברנדנבורג ומתחקים אחר התפתחות העיר דרך שווקים ומוסדות אוכל. לדוגמה: עסק משפחתי בן ארבעה דורות להכנת מרציפן, שעקר מהעיר שבה הוא נוסד כשזו סופחה לברית המועצות. מטבחי מהגרים ושוקי העיר, שהחלו את דרכם בבעלות עירונית, מקבלים גם הם ייצוג בסיפורים וטעימות.
מה טועמים בורקס בלקני, מנטי טורקי, צדפות טריות שמגיעות באותו הבוקר מבריטני שבצרפת, גבינות, דגים מעושנים ועוד.
מתי וכמה 80 אירו לאדם בסיור קבוצתי (עד 6 משתתפים), סיור פרטי לשני משתתפים 220 אירו, סיור פרטי לארבעה 280 אירו. המחיר כולל את עלות האוכל והשתיה במהלך הסיור, לרבות אלכוהול. הסיורים מתקיימים בימים שלישי-שבת ברובעים קרויצברג, שרלוטנבורג ושונברג, כאשר המסלול משתנה לפי ימי השוק. בסיורי הערב הדגש הוא על משקאות. משך סיורי היום כארבע שעות וסיורי הערב כשלוש שעות.
מזכרת לקנות הביתה מרציפן ותבלינים מאנטוליה – סומאק, פלפל אורפאלי וסירופ הדסים.
פרטים והזמנות באתר

טעימה ברלינאית. איתי נוביק | צילום אייל יסקי וייס
טעימה ברלינאית. איתי נוביק | צילום אייל יסקי וייס
אוכל רחוב טורקי ברובע קרויצברג | צילום איתי נוביק
אוכל רחוב טורקי ברובע קרויצברג | צילום איתי נוביק

אהבה דרך האוכל | אמסטרדם

עיר התעלות היפה היא הטריטוריה הקולינרית של גיא וענבל כץ, שעברו לגור בה מתוך רצון לצאת להרפתקה משותפת. לפני היציאה לדרך הם התגוררו בתל אביב ואירחו במסגרת EatWith, כך שתקשורת עם קהל גרגרני אינה זרה להם. באמסטרדם הקימו בני הזוג את Streat Bites, עסק לסיורי אוכל, המתמקד בתרבות האוכל ההולנדית השונה כל כך מתרבות האוכל הישראלית, ובהיכרות עם האוכל המקומי. בקבוצת פייסבוק שהקימו בשם ״אמסטרדם פודיס״ הם ממליצים על מקומות אוכל בעיר, כהכנה לסיור ובכלל.
מה טועמים מכל הטוב שיש למטבח המקומי להציע – מתוק, מלוח, הולנדי, אינדונזי, סורינמי ועוד.
מתי וכמה 65 אירו לאדם בסיור אוכל רחוב בשוק אלברט קאופ וסביבתו, 80 אירו לאדם בסיור המקומות הנסתרים (אינו מתאים לשומרי כשרות/צמחוניים). הסיורים נמשכים כשלוש שעות ובקבוצה עד 12 משתתפים.
מזכרת לקנות הביתה סאמבל (רוטב חריף) אינדונזי בעבודת יד, הסטרופוואפלים הטובים בעיר, תבלינים ושוקולד.
פרטים והזמנות באתר

טעימות בשוק אלברט קאופ | צילום גיא וענבל streat bites
טעימות בשוק אלברט קאופ | צילום גיא וענבל streat bites
סטרופוופל הולנדי | צילום גיא וענבל streat bites
סטרופוופל הולנדי | צילום גיא וענבל streat bites

שיק, אופנה וסלט יווני | אתונה

המטבח היווני השמח נפרש במלוא פשטותו ויופיו בסיורים של רן ולירן, בני זוג שעברו לאתונה בזמן הקורונה ועיקר עיסוקם חופשות בהתאמה אישית ביוון. רן, בעברו מנהל מסעדות יוקרה בתל אביב ועד היום יועץ בבית הספר "בישולים", ולירן, שמעיד על עצמו כ"פריק של שיק שאוהב את החיים הטובים", יצרו יחד סיור שמציג את העיר מזווית שונה. "אחרי שחרשנו את אתונה, טעמנו, שתינו, התלהבנו והתאכזבנו, זיקקנו את המיטב לסיור שמשלב אוכל, תרבות, אנשים, צבע, ריח, סטייל ואופנה".
מה טועמים ספנקופיטה, לוקומדס, פאבה, סגנאקי, קולוקיטוקפטדס (קציצות זוקיני) ועוד.
מתי וכמה 120-150 אירו לאדם. הסיור נמשך 4-5 שעות. הוא עובר בשכונת פסירי בטברנות עתיקות ובתי אוכל חדשים וטרנדיים ומסתיים בארוחה עשירה בטברנה מקומית. גודל הקבוצה תלוי במזמינים, ניתן לצאת לסיור מזוג ומעלה.
מזכרת לקנות הביתה זיתים, גבינות, נקניקים ואורגנו בר.
פרטים והזמנות באתר 

לגלות את המטבח היווני | צילום RanLiran
לגלות את המטבח היווני | צילום RanLiran
מסיימים הארוחה בטברנה | צילום RanLiran
מסיימים הארוחה בטברנה | צילום RanLiran

להרגיש מקומיים לכמה שעות | ברצלונה

הקסם הקולינרי של ברצלונה הוא הציר שמוביל את סיורי האוכל שמדריכה טל הולצמן סגל, שמתגוררת בעיר הקטלונית כבר שש שנים. "מטרת הסיורים שלי היא להוציא את התיירים מהמרכז המתויר והמוכר לעבר השכונות המיוחדות של העיר, אלו שפחות מוכרות לתיירים. לתת להם להרגיש מקומיים לכמה שעות. ואין כמו להכיר תרבות דרך הקולינריה", היא מסבירה. הסיור עובר בשכונת גרסיה הטרנדית, שנבחרה על ידי מגזין TimeOut הבינלאומי כאחת מ־25 השכונות המעניינות בעולם.
מה טועמים גבינות מקומיות, נקניקים, ליקרים מקומיים, שמנים מיוחדים ועוד, סך הכול 10-15 טעימות.
מתי וכמה הסיור הוא פרטי ולכן מתומחר לפי מספר המשתתפים: 120 אירו לאדם, 65 אירו לאדם בזוג, 60 אירו לאדם בשלישייה, 55 אירו לאדם מארבעה משתתפים ומעלה. משך הסיור 3-4 שעות.
מזכרת לקנות הביתה פואט, נקניק קטלאני משובח שמחירו 2 אירו בלבד, גבינת בזיליקום, שמן זית עם כמהין לבן
וגוש ריבת חבושים, שהמקומיים אוהבים לאכול עם גבינה.
פרטים והזמנות במייל Barcelonawithtal@gmail.com ובווטזאפ 34.606.70.56.98 +

שוק בברצלונה | צילום טל הולצמן סגל
שוק בברצלונה | צילום טל הולצמן סגל
שכונת גרסיה הטרנדית | צילום טל הולצמן סגל
שכונת גרסיה הטרנדית | צילום טל הולצמן סגל