מעצבת שמלות הכלה נינה דבש כובשת את הפריים טיים

נינה דבש ב"מאסטר שף" | צילום מסך מהתוכנית
נינה דבש ב"מאסטר שף" | צילום מסך מהתוכנית

היא נולדה בבירות, עלתה לארץ בגיל 9, הפכה למעצבת שמלות כלה מוערכת שמבינה את הגוף הנשי, והיום היא מככבת במאסטר שף ולא מפחדת להגיש אשכים לשופטים

88 שיתופים | 132 צפיות

כולנו התאהבנו כשראינו על המסך של "מאסטר שף" את נינה דבש, בת ה-62. אישה טמפרמנטית, מדליקה, שלא לוקחת את עצמה ברצינות גדולה מדי, אך מאמינה בעצמה ויודעת מה היא שווה, עד כדי כך שהגישה מנת אשכים ומוח למבחן הכניסה. היא הגיעה ל"מאסטר שף" בלחץ הילדים, ובעצם נרשמה לריאליטי המצליח של "קשת" כבר אשתקד אבל התחרטה ברגע האחרון כי הייתה לה הרבה עבודה בסטודיו שלה לעיצוב בגדי ערב וכלות. היא מעידה על עצמה שהיא פרקטית אוהבת לעבוד ולהרוויח, אבל כשהגיעה הקורונה והיא החליטה לעשות דבר אחר שהיא מאד אוהבת: לבשל.

נינה, את אוהבת לראות את עצמך בטלוויזיה?
"אוהבת?" היא נאנחת, "אני רואה בטטה. ברור שאני צריכה לרדת במשקל אבל זה קשה. חוץ מזה שצילמו אותי לפעמים מהצד הקצת פחות טוב שלי, זה הצד שחטפתי בו שיתוק חלקי לפני 25 שנה, בדיוק כמו שהיה למיכל אנסקי. כשהתחתנתי, הייתי כמו מקל סנוקר. אבל אני מתה על אוכל ובמלחמה עם עצמי כל הזמן אני דווקא לא אוכלת הרבה אוכל שמשמין, אוכל מטוגן, אבל אני פשוט אוכלת הרבה מהאוכל הבריא".

נינה דבש עם אישתו של בנה | צילום באדיבות נינה
נינה דבש עם אישתו של בנה | צילום באדיבות נינה

בואי נרכל על השופטים.
"הכי הפתיע אותי אייל שני, כל כך מקסים ואנושי ברמות מטורפות כלפי כולם. אהרוני הוא איש אמיתי שמחזיק מעצמו, הוא אנציקלופדיה מהלכת, והוא איש טוב, רואים את זה מאד בסדרה שלו עם גידי גוב, ראית איך הוא דואג לו? חיים כהן איש מיוחד, אבל הרגשתי עליו שבגלל הקורונה הוא עובר תקופה לא פשוטה, גם לי יש עסק, ואני הבנתי אותו בכל מיני ניואנסים קטנים. מיכל אנסקי הגיעה אחרי הלידה לא היה פשוט לה בהפסקות לשאוב חלב לתינוקת. נהניתי מאד מהאנשים שמאחורי הקלעים צוות מדהים, ביניהם יועצים קולינריים".

דבש, המתמודדת הצבעונית מהמבוגרות בחבורת "מאסטר שף", החליטה להגיש באודישן מנה של מוח ואשכים. הבעל שלה דני שגם הוא, כמוה, בשלן מצטיין, הזהיר אותה מתגובות השופטים. "לא שמעתי לו, אני כזאת שהולכת עם הראש בקיר וצריך לזכור שלא הבאתי מוח ברוטב, אלא מוח שלוק וגם ביצי שור בלי רוטב. שמתי רק שמן זית ולימון ושום. אהרוני אמר לי אחרי שטעם שאני אמיצה".

את באופן אישי נהנית לאכול אשכים?
"אצל חמתי אכלנו הרבה חלקי פנים כולל גם אשכים וגם בולבול של שור".

ובאמת היה טעים לך?
"כן. מבחינתי, גם בולבול, גם ביצי שור העיקר שזה כשר".

את חושבת שתזכי?
"לא. אני אוהבת אוכל לבנוני, פשוט. בלי הרבה תבלינים אבל טעים טעים. יש בקבוצה טובים ממני שמבשלים גם אוכל לא כשר וגם נוסעים הרבה בעולם".

תגובות קשות או לא מחמיאות פוגעות בך?
"לא. אני לא צריכה פוצי מוצי סביבי, יש לי עור של תמסח, של קרוקודייל, עברתי הרבה בחיים ואני לא מתרגשת מכל דבר".

את רוצה להיות מפורסמת?
"אני בן אדם פשוט. מביאה את מי שאני. בשבילי, אם כלה שלי שהתחתנה לפני שנים, מצאה אותי עכשיו בעקבות התוכנית ושלחה לי מכתב מרגש, זה יותר מכל פרסום. היא כתבה לי מילים חמות. קראתי ובכיתי".

היא נולדה בבירות, לבנון, אחת מחמישה ילדים. "למדנו בבית ספר יהודי, הפוליטיקה הגבוהה של לבנון ידעה עלינו, אבא של בשיר ג'ומאייל, לימים נשיא לבנון, אפילו ביקר אצלנו, אבל למרות שחיינו חיים יהודיים והלכנו לבית כנסת, היהדות שלנו הייתה בפרופיל נמוך. ואני יכולה להגיד שפחדתי להיות יהודייה באותם ימים בלבנון. זה היה יכול להיות מסוכן. עד היום יש לי טראומה מהתקופה הזאת, אני נוסעת מעט מאד לחו"ל בגלל הפחד שיש לי מאותם ימים לדבר עברית. הזיכרון הטוב שנשאר לי משם הוא שכל שנה בקיץ, ולמשך שלשה חודשים היינו נוסעים לדירה ששכרנו בהרים, בעיירות נופש, היו שם מעיינות עם מי בריאות ואיזה אויר היה שם. לא חזרתי ללבנון מאז שעזבנו בגיל 9 וחצי, כי אם אחזור יעשו ממני שווארמה, אבל אנחנו נוסעים בימי הולדת לראש הנקרה ולמטולה, הכי קרוב להרים בלבנון".

המשפחה עלתה לישראל והתיישבה בבת ים. "אני דיברתי קצת עברית, אבל של התורה, לא ממש מדוברת. גרנו בדירה סבירה אבל באזור נוראי, צמוד למעברה, הסביבה הייתה קשה אבל אנחנו הילדים יצאנו מושלמים". שנה אחרי העלייה לארץ, ההורים פתחו מסעדה שהייתה ממוקמת מאה מטרים מהבית. "בבית לא היה אוכל, לא בגלל שחסר אלא בגלל שההורים עבדו מבוקר עד לילה ורצו לראות אותנו אז חשבו שעדיף שנאכל במסעדה. אבל כשהגענו תמיד היינו צריכים לעזור, אז לפעמים העדפתי להישאר רעבה ולא לבוא".

לפחות התאהבת בתחום האוכל.
"נכון. אימא שלי היום בת 86 ועדיין בשלנית נפלאה. אין על הממולאים שלה, קישואים וחצילים, ועל עלי הגפן והמנסף – הכבש המבושל ברוטב יוגורט ועל הטחינה, החומוס, הפול והטבולה. בגיל 11 כבר הייתי מגיעה לעזור. הייתי מגיעה למסעדה לפני בית הספר, מכינה את השקשוקה השעועית והפסטה בולונז ועם השנים השתכללתי. אני חושבת שאף אחד לא עושה קוסקוס כמוני. הוא כמו קטיפה בפה וגם אורז עם מרק לימון…"

היית תלמידה טובה?
"בבית ספר יסודי, הייתי הכוכב, בתיכון לא מצאתי את עצמי. רציתי ללמוד תפירה אבל אצל הלבנונים, זה נחשב לבושה שהבת תלמד תפירה. אבל אני לא ויתרתי. בשעות היום עבדתי במסעדה ואחר הצהריים למדתי באישור של אימא במכללת מרים, שנחשבה אז לבית הספר הכי טוב ללימודי גזרה ותפירה. בגיל 16 כבר עיצבתי בגדים ללהקות ריקוד בביכורי העיתים ומהר מאד ידעתי שמצאתי את היעוד שלי".

בגיל 16 הכירה את דני דבש, בנו של השף רוז'ה דבש שהיה הבעלים של מסעדת לה קורון ("הכתר" בצרפתית) שהייתה מקום עליה לרגל לפוליטיקאים וידוענים רבים אחרים, בגיל 21 נישאו. היא מצאה את יעודה כמעצבת אופנה, הכינה לאורך השנים בגדים להפקות לסרטים, להצגות, בין השאר לסרט בכיכובו של צ'אק נוריס, לגילה אלמגור, לטלי שרון, למיה דגן. היא עיצבה בעקר כלות ובגדי ערב בעסק שלה ושל דני בשם נין- דן וילדה חמישה ילדים, ארבע בנות ובן, שעליהם גאוותה הגדולה. יש להם שלשה נכדים ועדיין העיסוק סביב האוכל תמיד שם. לני הבכורה היא אשת הייטק, גליה, היא שחקנית כדורעף בנבחרת ישראל נשואה לסבסטיאן, גם הוא בנבחרת ישראל בכדורעף, פולני לא יהודי. "אנחנו מסורתיים, בהתחלה היה קשה לי בגלל שהוא לא משלנו, אבל התאהבנו בו לגמרי וגם במשפחתו  שמבקרת אצלנו ואני למדתי לבשל קרופניק, פירוגי וכרוב ממולא. יוליה, נשואה גם היא לשחקן הכדורעף סלבה ב'צקלה, ישראלי מוצא אוקראיני, נוי שרתה עד לאחרונה כקצינה בחיל הים והיום היא סטודנטית והבן הצעיר רן, התחתן לפני חודשים אחדים עם צעירה שאימה הייתה צוענייה לא יהודיה ואביה תימני והיא התגיירה במהלך שרותה הצבאי "ואנחנו הרווחנו עוד ילדה מדהימה".
אחרי שנים רבות בעיר הגדולה, שם גרו בדירה בדמי מפתח, ועם עסק תובעני, היא עשתה שינוי גדול בחיים. היא סגרה את הסטודיו, קנתה עם דני פנטהאוז ביהוד, והיום היא עובדת ביותר קטן מהבית.  מדי שישי, כל המשפחה מתכנסת בביתם וחוץ מהמאכלים המסורתיים שלה, דני שמצטיין בתבשילי קדרה מכין גנוואה, מאכל במיה עם עגבניות ובשר אוסובוקו. "המשפחה בשבילי היא תמצית הכול. זכינו". היא אומרת.

נינה בחתונתה | צילום באדיבות נינה
נינה בחתונתה | צילום באדיבות נינה
נינה דבש בחתונתה | צילום באדיבות נינה
נינה דבש בחתונתה | צילום באדיבות נינה
שמלות של נינה דבש בקליפ של עברי לידר | צילום: דורון ברסקי
שמלות של נינה דבש בקליפ של עברי לידר | צילום: דורון ברסקי

נראה שהחיים מחייכים אליך.

"כן. אני מרגישה שאני בשבע השנים הטובות שלי".

"מאסטר שף" עשתה לך חשק לפתוח מסעדה?

"מסעדה לא, אבל רצות כל מיני מחשבות להכין לאנשים אוכל מהבית. לא יודעת עדיין".

מה החלום הגדול שלך?

"הייתי רוצה לעצב בגדים לתיאטרון אבל הכי הכי, אמיתי, אמיתי, הייתי רוצה לשחק בסרט ערבי".